FETÖ firarisi 458 kaçak asker her yerde aranıyor

FETÖ mensubu olduğu ve darbe girişimine karıştığı tespit edilen firari 458 eski asker, her yerde aranıyor. Firarilerden 220'si Kara Kuvvetleri, 140'ı Deniz Kuvvetleri, 98'i Hava Kuvvetleri mensuplarından oluşuyor.

Haberler 11.07.2018 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) mensubu olduu ve 15 Temmuz 2016daki darbe giriimine kart tespit edilen firari 458 eski asker, emniyet birimlerince her yerde aranyor.

Örgütün darbe giriiminin baarsz olmasnn ardndan hakknda soruturmalar balatlan, davalar açlan FETÖ üyesi ve darbeci askerlerin büyük çounluu ele geçirildi. Buna karn örgüt mensubiyeti olduu ya da darbe giriimine kart tespit edilen bu askerlerin tamam yakalanamad.

Örgüt üyesi ya da darbeci 458 askeri personelin hala kaçak durumda bulunduu örenildi.

Görevlerinden de uzaklatrlan bu kiilerden 6snn general-amiral olduu tespit edildi.

458 kaçak asker her yerde aranyor

Firariler arasnda en önemli isim olarak eski tümamiral Mustafa Zeki Uurlu gösteriliyor. Uurlu, darbe giriiminden önce gözalt karar çkarlm olmasna ramen NATO görevi kapsamnda yurt dndayken Türkiyeye dönmemiti.

Firari askerlerden bazlar örgütle irtibatlar tespit edildii için yurda dönmüyor, bazlar yasa d yollardan yurt dna kaçyor, bazlar da yurt içinde firari hallerini devam ettiriyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlna bal 220, Deniz Kuvvetleri Komutanlna bal 140, Hava Kuvvetleri Komutanlna bal 98 asker, FETÖ ve darbe giriimi suçlusu olarak hala firari durumda görünüyor.

Güvenlik güçlerinin darbeyle alakal ya da örgüt mensubiyeti olan kaçak askerleri yakalama çalmalar ise sürüyor.

Ana Sayfaya Git