FETÖ sanıkları 'etkin pişmanlıkta' bulunuyor

Kayseri'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 3 sanık, etkin pişmanlıkta bulunarak örgütün iç yüzünü anlattı.

Haberler 28.06.2019 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseride Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) soruturmas kapsamnda yarglanan 3 sank, etkin pimanlkta bulunarak örgüt hakknda bildiklerini anlatt.

Kayseri 4. Ar Ceza Mahkemesinde ayr ayr yarglanan durumalarda eski askeri örenci tutuklu sank .G, tutuksuz sanklar eski askeri örenci .A. ve eski polis memuru H.B. ile avukatlar hazr bulundu.

Sank .A, savunmasnda ortaokul son snfta bu örgütle tantn, örgüt mensuplarnn asker ya da polis olmas yönünde kendisini yönlendirdiini söyledi.

Askeri lise snavna hazrland dönemde bu yapnn deneme snavlar yaptn anlatan .A, Snav öncesi 4-5 tane deneme yaptrdlar. Her denemede 100 soru vard. Askeri lise snavlarnda çkan sorular, bize deneme snavnda verilen sorularla benzerlik gösteriyordu. Bunu snava girince fark ettim. Yaptklar deneme snavlarn daha sonra imha ediyorlard. diye konutu.

Sank .G. ise dershaneye gittii süreçte bu yapyla tantn, ders çalmak için evlerine gittiini ve kara harp okulunu kazandktan sonra Ankarada bu örgüt mensuplaryla görütüünü belirtti.

17/25 Aralk sürecinin ardndan örgütün gerçek yüzüyle tantktan sonra ayrlmaya karar verdiini kaydeden .G, bu süreçte örgütün tehditleriyle karlatn dile getirdi.

ETKN PMANLIK

Etkin pimanlkta bulunarak bildiklerini anlattn ifade eden .G, Devletin varlna ve birliine zarar verecek hiçbir ey yapmadm. Tamamen dini duygularla buraya katldm. u anda üniversitede hukuk eitimi alyorum. Okuluma devam etmek istiyorum, bu nedenle tahliyemi talep ediyorum. dedi.

Durumada tank olarak dinlenen M.U. ve A.A. da sank .G. ile 2012 ylnda kara harp okulunu kazandktan sonra örgüt mensubu Seçkin Keskin tarafndan tantrldklarn, bu kiinin kendilerinden sorumlu olduunu ve sabit hatlardan arama sonucunda görütükleri anlatt.

17/25 Aralk sürecinden sonra örgütün gerçek yüzünü gördükten sonra ayrlmaya karar verdiklerini belirten tanklar, Bu süreçte örgütün basksna maruz kaldk. Bask ve tehdit nedeniyle bu süreçte tamamen ayrlamadk. Örgüt mensubu Seçkin Keskin 3 yl boyunca bizimle ilgilendi. eklinde konutu.

Sank H.B. de suç ilemediini öne sürerek beraatn istedi.

Mahkeme heyeti, sank H.Bye, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan önce 9 yl hapis cezas verdi, ardndan etkin pimanln kabul ederek cezay 1 yl 10 ay 15 güne indirerek, hükmün açklanmasnn geriye braklmasna karar verdi.

Sanklar .G. ve .Ann yarglandklar durumalar eksikliklerin giderilmesi için erteleyen heyet, sank .Gnin tahliyesine hükmetti.

Ana Sayfaya Git