FETÖ'den yargılanan Kemal Batmaz'ın eşinin tahliye talebi reddedildi

FETULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenen örgütün "sivil imamı" Kemal Batmaz'ın eşi Gonca Batmaz'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada, sanıklar Gonca Batmaz ve Rüştü Karakaya'nın tahliye talepleri reddedildi.

Haberler 04.07.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 37. Ar Ceza Mahkemesi durumaya, tutuklu sank Gonca Batmaz getirilirken; dier tutuklu sank Rütü Karakaya ise Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) ile durumaya katld. Tutuksuz sanklar Mustafa Caymaz ve Cemal brahim Demirhisar da durumada hazr bulundu. Durumada tutuklu sanklardan Rütü Karakaya ile ilgili, bir süre Merzifonda bulunan üç tann ifadesi alnd. 2008 ile 2012 yllar arasnda Amasyann Merzifon ilçesinde FETÖye bal okullarda öretmenlik yaptklarn belirten tanklar, sank Karakayann o dönemlerde Hava Kuvvetleri Komutanla bal Merzifon 5. Anajet Üssü Komutanlnda çalan askeri personellerden sorumlu müdür olarak görev yaptn, mahrem yapda ükrü kod adn kullandn, sann ilçedeki en üst düzey örgüt yöneticisi olduunu ve bu görevi yaparken daha sonra tayininin stanbula çktn söylediler.

KEMAL BATMAZIN E OLDUUM çN HAYATTAN KOPARILDIM

Tank beyanlarna kar söz verilen sank Rütü Karakaya ise tüm bu tank iddialarn reddederek tahliyesini talep etti. Sank Gonca Batmaz ise, Hiç tanmadm insanlarla ayn dosyada olmam anlamyorum. Eim Kemal Batmazn dosyas ayrlmtr. Tüm suçlar eimin üzerinedir. Kemal Batmazn ei olduum için hayattan koparldm. 25 aydr tutuklu kalmamn ve psikolojik buhran yaamamn tek nedeni Kemal Batmazn ei olmamdr. çocuum tutuklu kaldm süreçte ölümcül bir hastala yakalanmtr, çocuumun tedavisi devam ediyor. Sade bir vatanda, mesleine ak bir doktor, bir anne olarak hukuksuzlua son verilmesini ve tahliyemi talep ediyorum dedi.

TAHLYE TALEPLER REDDEDLD

Mahkeme heyeti, sank Cemal brahim Demirhisar hakkndaki ev hapsini kaldrarak yerine stanbul snrndan çkmama zorunluluundan oluan adli kontrol tedbiri uygulanmasna karar verdi. Heyet, sank Gonca Batmazn örgütsel irtibatlar, yakaland yer, örgüt içindeki konumu, özellikle darbe giriimi yöneticilerinden olan Kemal Batmazn ei olmas nedeniyle darbe giriiminden haberdar olma ihtimali bakmndan; dier sank Rütü Karakayann ise tank beyanlarna göre örgütün mahrem yaplanmasnda hava kuvvetleri komutanlna bal astsubaylarla ilgili sorumlu müdür pozisyonunda olmas bakmndan, kuvvetli suç üphesi varln gösteren deliller bulunmas gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamna hükmetti. Duruma, 24 Eylüle ertelendi.

DDANAME

ddianamede, sank Rütü Karakaya hakknda Silahl terör örgütü yöneticilii suçundan 15 yldan 22,5 yla kadar hapsi isteniyor. Sanklar Gonca Batmaz, Cemal brahim Demirhisar ve Mustafa Caymaz hakknda da Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas talep ediliyor. Davann banda bu sanklarla birlikte yarglanan Kemal Batmazn dosyas ise 30 Nisan 2019daki celsede ayrlarak Ankara 4. Ar Ceza Mahkemesine gönderilmiti.

Ana Sayfaya Git