FETÖ'nün dijital evlilik kataloğu ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik İstanbul'da açılan bir davada "örgüt üyesi olmak" suçundan yargılanan E.Ç'nin el konulan dijitallerin incelenmesi sonucunda, FETÖ'nün hazırladığı dijital evlilik kataloğu bulundu.

Haberler 22.04.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul ar ceza mahkemesinde görülen 48 sankl FETÖye yönelik davada, yarglanan ahslarn el konulan dijital materyal incelemesi tamamlanarak, bilirkii raporu alnd.

Söz konusu raporda sanklardan E.çnin hafza kartnn içinde bulunan bir dosyada, FETÖ mensuplarnn bekar örgüt mensuplarn evlendirmek amacyla hazrlanm ve katalog olarak adlandrdklar dijital belge bulundu.

Daha önce örgüt mensuplarnn katalogla evlendirildikleri, bunun için örgütün kendi içinde hiyerarik bir yapnn kurulduu soruturmalar sonucunda ortaya çkmt. Bulunan belge ile örgütün katalog evlendirme faaliyetini dijitale döktüü ve bunu da filtreleme eklinde yaptklar tespit edildi.

Dosyann içerisindeki tüm belgeler tek tek incelenerek bilirkii raporunda hem görsel hem yazl olarak yer verildi.

EVLLK KATALOU

Dijital katalogta, evlenecek örgüt mensubunun kiisel bilgileri, örgütle irtibat bilgileri ve görevi, boy-kilo, ten rengi, meslei, eitim durumu, karakteri, ailesinin durumu, kaç yldr örgüt içerisinde yer ald, kar tarafta olmasn bekledii özellikler (açk görülü, asabi, gelenekçi, kibar, giriken, macerac, sosyal, bakml...), bandan geçen söz-nian-evlilik durumu eklinde filtreleme yapld ortaya çkt.

Yine dijital katalogta dikkat çeken filitrelemelerden bazlarnda, evlenecek kiinin tercih ettii meslekler grubunda silah kullanlan meslekler yazd, yine e seçiminde, dindarlk, fiziki görünüm, huy güzellii, maddi durum, eitim-kariyer, örgütsel irtibat eklinde 6 seçim yer ald, bunlar da numaralandrlarak seçtikleri görüldü.

Dijital katalogta filtreleme haricinde, Einiz ile ilgili formda yer almayp belirtmek istedikleriniz nelerdir? balkl yaz alan da yer alyor. Dijital belgeyi dolduran örgüt mensubunun vesikalk ve boydan fotoraflar da bulunuyor.

Örgüt mensuplar doldurduklar bu bilgileri, kendisinden sorumlu izdivaç sorumlusuna ilettii, akabinde tüm bunlarn tek bir programda topland tespit edildi.

Ana Sayfaya Git