FETÖ'nün "fişleme" programı deşifre edildi

FETÖ'nün askeri personelle ilgili fişleme amaçlı topladığı bilgilerin, MATRIX adlı özel programla çalıştırılan flaş belleklerle örgüt yöneticilerine aktarıldığı belirlendi

Haberler 08.07.2018 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yönetici olarak örgütte yer alanlara, fla belleklerin sorunsuz çalmas amacyla klavye ksmnda krmz bir tu bulunan özel dizüstü bilgisayar datld

Rütbeli askerleri, kendisine ballk derecelerine göre A, B, C, D olmak üzere farkl kategorilere ayran FETÖ, askeri personele yönelik fileme faaliyetlerini bu kategoriler çerçevesinde yapt

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ), askeri personele ilikin fileme amaçl bilgileri MATRIX ad verilen özel programla çaltrlan fla bellekler araclyla örgüt yöneticilerine aktard ortaya çkt.

FETÖye yönelik açlan soruturmalar kapsamnda alnan ifadelerle, askerlerle ilgili bilgilerin, örgütün üst düzey yöneticilerine nasl aktarld tespit edildi.

Buna göre, FETÖ, Linux tabanl bilgisayara taklan fla bellek üzerinden çalan MATRIX ad verilen program gelitirdi.

Örgüt yöneticileri, askeri yaplanma içerisindeki üyelerine, programn yüklü olduu özel fla bellekleri datt.

Örgüt üyelerinin fla bellekleri bilgisayara taktnda programa, verilen özel ifrelerle giri yapt tespit edildi. Askeri yaplanma içerisindeki üyelerin, rütbeli askerlerle ilgili verdikleri bilgilerin tamam bu tanr belleklerde depoland.

Örgüt yöneticilerinin, askeri personelle ilgili bilgi aktarm yapan üyelerle görümelerinde de bu bellekler kullanld. Üyeler, yöneticilere askeri personelle ilgili bilgileri içeren özel bellekleri verdi, bu bellekler yerine de üyelere yeni bellek saland.

Yöneticilere krmz tulu özel bilgisayar

Böylece, görümelerin dikkat çekmeyecek ksa süre içerisinde tamamlanmas saland.

Kopyalanamayan ve çoaltlamayan fla belleklerin saysnn o dönemde 20 olduu belirlendi.

Öte yandan örgüt, tanr belleklerin sorunsuz çalmasn salamak amacyla yönetici konumundakilere, klavye ksmnda krmz bir tu bulunan özel dizüstü bilgisayarlar datt. Yöneticiler, fla belleklerdeki incelemeleri bu bilgisayarlardan gerçekletirdi.

Balantya göre kategori

Örgüt, rütbeli askerleri A, B, C, D eklinde kategorilere ayrd. Bu kategoriler de 1, 2, 3, 4, 5 eklinde snflandrld.

A kategorisini, örgütle balants olan ve örgüt faaliyetleri içerisinde yer alanlar oluturdu. Bu kategorinin 1. snfnda da örgütle en düük seviyede ba olanlar yer ald. Kategorinin en üst düzeyini ifade eden 5. snftakiler ise örgütün talimatlarn koulsuz yerine getirenlerden olutu.

Örgüte iyimser bakanlar ya da daha önceden örgüt içerisinde yer alp sonradan ayrlanlar B kategorisine alnd. Örgütle balantsn kesenler için oluturulan özel ekipler, bu kiilerle görüme yapt.

Bu kategorinin 5. seviyesindekilerle örgütün her faaliyeti anlatlmad.

Özel hayatna dikkat edenler için C kategorisi oluturuldu. Bu kategoride, i hayatn olaan ekilde sürdüren, herhangi bir yapyla balants bulunmayanlar yer ald.

D kategorisindekilerin terfisi istenmedi

FETÖ, örgütün karsnda olanlar ise D kategorisinde toplad. Bu kategoridekiler, örgüt tarafndan hedef gösterildi. Örgüt, bu kiilerin terfi etmesini ve görevinde yükselmesini istemedi.

fadelere göre, örgüt askeri personele yönelik fileme faaliyetlerini bu kategoriler çerçevesinde yapt.

Ana Sayfaya Git