FETÖ'nün "kara propagandası" emniyet raporunda

FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasında yer alan örgüt üyelerinin hükümet hakkında "kara propaganda" yaparak kamuoyunun dikkatini farklı yöne çekmeye yönelik taktikleri emniyet raporuna yansıdı

Haberler 03.07.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Operasyonlarda ele geçirilen belge, döküman ve dijital verilerin çözümlemelerinin yer ald raporda, örgütün gda ürünlerindeki fiyat deiikliklerini, ehit ailelerini ve çeitli konular sosyal medya, muhalif gazeteler ve muhalif siyasetçiler araclyla gündeme getirerek ülke gündemini yönlendirmeye çalt belirtildi

Raporda yer verilen örgütsel taktiklerden:

2002deki ekonomik durum ve 2016daki ekonomik durum kyaslamalar her platformda yaplsa, halkn anlayabilecei ekilde ekmek fiyat, simit fiyat, doalgaz, kii bana düen gelir, gda fiyatlar ve ekonomik kriz vurgulansa, Hani nerede istikrar dense

ehitler ile ilgili Analar alyor, analar neden alyor, hani analar alamayacakt eklinde her gün sosyal medyadan video ve görsel paylalsa

Sözcü, Cumhuriyet, Yeniça, Ortadou, Birgün, Yurt gazeteleri ile her kesime farkl bir formatta bu bilgiler yaylsa

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) emniyet mahrem yaplanmasnda yer alan örgüt üyelerinin, ülke gündemini yönlendirerek hükümete kar oluturmak istedii alg operasyonuna ilikin kulland taktikler emniyetin hazrlad rapora yansd.

Emniyet Genel Müdürlüü (EGM) Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Bakanlnca, örgütün emniyet mahrem yaplanmasna yönelik operasyonlarda elde edilen belge ve dijital materyallerle ilgili rapor hazrland.

Örgütsel belge ve dijital materyallerin çözümlenmesinden oluan Emniyet Mahrem Yaplanmas balkl raporda yer verilen Megul etme adna neler yaplabilir isimli belgede, örgütün 17-25 Aralk kumpasnn ardndan kamuoyunun ilgisini kendi üzerinden baka tarafa yönlendirmek istemesi dikkati çekti.

Raporda örgütün, halkn hükümete kar tavr taknmas için ekonomik ve politik konularn sosyal medya ve muhalif gazeteler üzerinden gündeme getirilmesini istediine dair belgeler yer ald.

Ülkenin ekonomik ve politik gündemindeki gelimelerin ele alnd ve bu gelimelerin örgüt lehine çevrilmesi için nasl kullanlacana ilikin taktiklerin bulunduu belgede yaplacaklar maddeler halinde sraland.

- Ekmek ve doalgaz fiyatnn gündeme getirilmesi

AK Partinin iktidara geldii 2002deki ile 2016daki ekonomik durumun her platformda kyaslanmasnn tavsiye edildii belgede, Halkn anlayabilecei ekilde ekmek fiyat, simit fiyat, doalgaz, kii bana düen gelir, gda fiyatlar ve ekonomik kriz vurgulansa, Hani nerede istikrar dense ifadeleri kullanld.

Gündemi deitirmek için ehitleri de kullanan örgütün taktikleri arasnda ehitler ile ilgili Analar alyor, analar neden alyor, hani analar alamayacakt eklinde her gün sosyal medyadan video ve görsel paylalsa söylemi de yer ald.

- Muhalif gazete ve siyasetçilerle i birlii

Rapordaki belgelerde örgütün muhalif gazeteler ve muhalif siyasetçilerle yapt i birlii de dikkati çekti.

Raporda, ele geçirilen belgelerdeki u ifadelere yer verildi:

Seçilmi krallk istemiyoruz. Tam demokrasi istiyoruz benzeri bir slogan ile baz sivil toplum kurulular öncülüünde akademisyenlerin, muhalefet partilerinin sözcü ve milletvekillerinin de katld konferans ve seminer çalmalar yaplabilir. Muhalif gazetelerin Facebook sayfalar olsa, son vesayetin hazrlad benzeri videolar oradan yaynlasalar ve bunlar daha geni tabana yaylsa. Sözcü, Cumhuriyet, Yeniça, Ortadou, Birgün, Yurt gazeteleri ile her kesime farkl bir formatta bu bilgiler yaylsa...

- Örgütle mücadeleyi sekteye uratma çabas

Rapordaki belgelerle ilgili deerlendirme bölümünde ise örgütün stratejiyle kara propaganda yaparak ve farkl konularla gündemi megul ederek kendilerine kar mücadele veren birimleri ve kiileri oyalamay amaçlad, böylelikle de örgütle mücadeleyi sekteye uratmaya çalt belirtildi.

Ülke gündemindeki baz konularn örgüt tarafndan tasarland, çeitli sosyal medya araçlar ve örgüte müzahir veya muhalif yazl-görsel medya araçlar ile kamuoyuna servis edildii anlatlan raporda, toplumun örgüte bak açsnn deitirilerek hem örgüt adna yeni taban oluturmak hem de çözülmelerin ve ihbarlarn önüne geçilmesinin hedeflendii vurguland.

Ana Sayfaya Git