Fetö'nün lüks hayatı!

FETÖ’nün en güçlü destekçi ailelerinden Nakıboğlu'nun firari üyeleri Osman Nakıboğlu ve oğlu Bahaeddin Nakıboğlu, Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde lüks yaşam sürüyor

Haberler 29.07.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nakbolu ailesinin birçok üyesi Türkiyede tutuklu yarglanrken, Amerikaya kaçan firari FETÖcülerin San Mateo kentinde yaadklar Pasifik Okyanusu yaknndaki kanal manzaral lüks konutlar ve kullandklar son model Mercedes arabalar AA objektiflerine yansd

Türkiyedeki yatrmlarndan bir ksmn akrabalarnn yardm ile elden çkaran firari FETÖcüler, kaçrdklar 22 milyon dolarlk kaynakla, Silikon Vadisinde son derece lüks bir bölgede ofis kiralama iine girdi

Bölgedeki FETÖcülerin buluma karargah olan Pasifik Enstitüsünün Bakan Mahmut Altun, Bahaeddin Nakbolunun üzerine kaytl görülen evde yaarken, bölgedeki kilise, sinagog ve Rotaryen kulübüyle yakn temas halinde bulunuyor

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) para kasas olarak bilinen Naksan Holdingin firari isimleri Osman Nakbolu ve olu Bahaeddin Nakbolunun Amerikadaki lüks yaamlar AA tarafndan görüntülendi.

FETÖnün geçmiten beri en güçlü destekçisi, Gaziantepte sanayicilik yapan Nakbolu ailesinden Osman ve Bahaeddin Nakbolu, haklarnda FETÖ soruturmas balatlnca 2014 ylnda Amerikaya kaçmt.

Yurt dna firar etmeden önce baba oul, Naksan Holding bünyesinde birçok irkette yönetim kurulu bakanl ya da üyelii görevleri yürütüyordu.

Türkiyedeki yarglama sürecinde, Nakbolu aile üyeleri tarafndan Naksan Holding üzerinden gayri resmi hesaplardan FETÖye yüklü miktarda kaynak aktarld belirlenmiti.

Kanal manzaral milyon dolarlk evde yayorlar

ABDde kamuya açk internet tarama sitelerinde yer alan bilgilere göre firari Nakbolu ailesi üyeleri, Kaliforniya eyaletinin Bay Area bölgesinde San Mateo kentine bal Foster City semtinde, yaklak 2,5 milyon dolar deerindeki evde yayor.

Lüks villalarn bulunduu semtte, San Francisco körfezine balanan ve üzerinde yapay adalarn bulunduu kanal yer alyor.

Nakbolu ailesi üzerine kaytl görünen lüks villa ise içerisindeki tekne ve kayklarn bulunduu kanal manzarasn gören konumuyla dikkati çekiyor.

Osman ve Bahaeddin Nakbolunun u anda kaldklar kanal manzaral villalarndan önce oturduu tespit edilen konut ise Los Altos semtinde bulunurken, burann deerinin de yaklak 5,5 milyon dolar olduu örenildi.

Firari Osman ve Bahaeddin Nakbolunun, 7si yatak odas olmak üzere 12 odas, 6 banyosu, 3 büyük teras ve geni bahçesi bulunan iki katl lüks villadan tandklar anlalyor.

Baba oul 22 milyon dolar kaçrdlar

Naksan Holding bünyesinde enerjiden nakliyata, inaattan teknolojiye birçok alanda faaliyet gösterilen 51 irkettin bir çounda tepe yönetici olan baba ve oulun, haklarndaki yarg sürecine ramen baz kaynaklar yurt dna kaçrd ortaya çkmt.

Gaziantepin çeitli yerlerindeki i yeri, konut, i han gibi tanmazlarn satlarak parann parça parça Osman Nakbolu hesabna aktarld ve bu miktarn yaklak 22 milyon dolar olduu belirlenmiti.

Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) soruturmas kapsamnda hakknda gözalt kararlar bulunan Osman ve Bahaeddin Nakbolu, bu kaynakla Amerikada Silikon Vadisinde iyeri açt.

Firari Osman Nakbolu, iyerinden çknda beyaz renkli son model Mercedes aracna binerken AA tarafndan görüntülendi. Ayrca Nakbolu ailesine ait 34 lüks araç daha olduu örenildi.

Ofis kiralama ii yapyorlar ve firari FETÖcülere destek oluyorlar

Firari baba oul, Silikon Vadisinde giriimcilere farkl büyüklük ve tipte lüks ofis ve toplant mekanlar kiralama ii yapan Innoworld isimli irketi yönetiyor.

irkette, görüme odalarnn fiyatlar saatlik 50 ile 250 dolar arasnda deiirken, 50 ya da 100 kii kapasiteli toplant odalarnn fiyatlar da saatlik 120 dolardan balyor.

Lüks bir bölgede büyük bir bina içerisinde yer alan irkette, internet kullanmndan kahve yiyecek ikramna çeitli hizmetlerin de verildii özel ofislerin aylk kiras ise 1000 dolar civarnda.

Firari Osman ve Bahaeddin Nakbolunun 15 Temmuz hain darbe giriiminin ardndan Türkiyeden kaçrabildikleri paralarla Amerikaya gelen ve yatrm imkan arayan FETÖ mensuplarna da danmanlk yaptklar ve lojistik destek saladklar belirtiliyor.

FETÖ mensuplarnn karargah

FETÖnün Amerikadaki çat örgütlerinden, Santa Clara kentine bal Sunnyvale semtinde bulunan Pacifica Institute (Pasifik Enstitüsü) Silikon Vadisi ubesinin bakanln ise Nakbolu ailesiyle yakn ilikisi bulunan Mahmut Altun yürütüyor.

Altunun Santa Clara kentinde oturduu konut da Bahaeddin Nakbolu üzerine kaytl görünüyor.

Bu arada Bahaeddin Nakbolu üzerine kaytl görünen Pasifik Enstitüsünün kar caddesinde yer alan ikinci bir konut FETÖ mensuplarnn ihtiyaçlar için misafirhane gibi kullanlyor.

Konferans, seminer, kültürel etkinlikler ad altnda çeitli etkinlikler düzenleyen Pasifik Enstitüsünün üzerinde çalt en önemli konu ise dinler aras diyalog çalmalar.

Bu örgüt üzerinden Yahudi ve Hristiyan gruplarla yakn iliki gelitiren FETÖ mensuplarnn, kilisede ve sinagoglarda iftar ve ziyaret programlar düzenledikleri enstitünün internet sitesinde yer alan görsellerden anlalyor.

Ayrca Pasifik Enstitüsünün internet sitesinde The Blue Chair (Mavi Koltuk) bölümünde de dinler aras diyalog alannda uzman Los Angeles Bapiskoposu Ekümenik ve Dinler Aras likiler Görevlisi Rev. Alexei R. Smith, braniler Birlii KolejiYahudi Dinler Enstitüsü Profesörü Reuven Firestone gibi isimlerin görülerine yer veriliyor.

Altunun sosyal medya hesaplarnda ise eski ABD Bakan Barack Obama ile çekilmi fotoraf, Türkiye yönetimine yönelik paylamlar, ziyaret ettii ve ortak etkinlik düzenledikleri kiliselere ilikin görseller de bulunuyor.

Ayrca Altunun facebook hesabnda yer alan srailin kuruluunun 70. yl dönümüyle ilgili kutlama etkinliine ilikin paylam da dikkati çekiyor.

FETÖ kuruluu Pasifik Enstitüsüne FBIdan ödül

FETÖnün ABDdeki çat kurulularndan Pasifik Enstitüsüne 2016 ylnda Federal Soruturma Bürosu (FBI) tarafndan Toplum Liderlii Ödülü (DCLA) verilmiti.

Pasifikin ve FBIn sitesinde yer alan bilgilere göre, FBI San Diego Yöneticisi (SAC) Eric Birnbaum, Pasifik Enstitüsünün 2016 FBI Toplum Liderlii Ödülüne (DCLA) layk görüldüü duyuruluyor.

Birnbaum, ödülü, 9 Mart 2017 perembe günü, FBI San Diegonun Sorrentodaki Federal Ofis Binasnda düzenlenen bir törenle Pasifik Enstitüsü Müdürü Mesut nciye vermiti.

FBI sitesinde, ödülün gerekçesiyle ilgili Pasifik Enstitüsünün yaptklar inanlmaz iler sebebiyle ödüle layk görüldüü ifadeleri yer alyor.

Ayrca FBI yetkilileri, 2017 yl haziran aynda da Fetullahç Terör Örgütünün Los Angelesta bulunan Pacifica Graduate adl kurumunun iftar yemeine katlmt.

FBI Los Angelesin resmi Twitter hesabndan yaymlanan fotorafta, FETÖ üyeleri ile FBI ve polis yetkililerinin olduu görüldü.

Rotaryenlerle yakn iliki, kilise ve sinagogla ortak etkinlikler

Silikon Valley Pasifik Enstitüsünün bakan Altunun bölgede faaliyet gösteren Sunnyvale Rotary Kulübü ile de yakn ilikisi olduu görülüyor.

Kulübün internet sitesinde Altunun 14 Temmuz 2015 tarihinde Kültürler arasnda köprüler ina etmek balyla bir toplant gerçekletirildii bilgisi yer alyor.

FETÖcü Pasifik Enstitüsü, bölgede faaliyet gösteren ve yönetiminde rahip, rabbi ve slam dini üzerine çalan isimlerin bulunduu Abrahamic Alliance International (Uluslararas brahimi ttifak) isimli örgütle de yakn iliki içerisinde.

brahimi dinler arasnda diyalog çalmalar yürüten kurulua ait internet sitesinde iki örgüt arasnda farkl zamanlarda gerçekletirilen kilise ve sinagog ziyaretlerinden, dostluk yemei ve piknik organizasyonlarna kadar çeitli ortak etkinliklerin görselleri yer alyor.

Bu ortak etkinliklerde firari Osman ve Bahaeddin Nakbolunun da yer ald görülüyor.

Bu arada Bahaeddin Nakbolunun Amerikada Baha takma adn kulland da anlalyor.

FETÖ eleba Gülen, Bahaeddin Nakbolu için dua etti

Ailenin en genç üyelerinden, holdingin üçüncü kuak temsilcisi Bahaeddin Nakbolu, Naksan Teknoloji irketini kurarak Apple ürünlerinin Türkiyede pazarlanmas iini de yürütüyordu.

Ayyldz Timi tarafndan hacklenen Bahaeddin Nakbolunun Twiter hesabnda, FETÖ eleba Fetullah Gülen tarafndan dünyann sayl i adamlar arasnda olaca iddiasyla duada bulunduuna ilikin mesajlamalar ortaya çkmt.

Ayyldz Timin yaynlad direkt mesajlarda Nakbolunun Gülenin doktoru Kudret Ünala ait olduu belirtilen Dr. Kudret hesabyla yazmalar yer almt.

Dr. Kudretin gönderdii mesajda SA Bahaeddin Bey, Silikon Vadisinde ilerde dünyann sayl iadamlarndan olacak. Allahn izniyle dedi. Tarih atp torunlarna söyleyecein en güzel cümle olur inallah. ifadeleri kullanlmt. Gülenin bu duay ederken Vedat Koçer ve Osman Özsoyun da ahit olduunu belirttii ortaya çkmt.

Ayrca Nakbolu, Gezi olaylar srasnda da devletin eylemcilerden özür dilemesi gerektiini belirten paylamlarda bulunmu ve eylemcilerin internette yayn yapmalar için Twitter hesabndan sürekli internet giri ifreleri yaymlanmt.

Nakbolu, gelen tepkiler üzerine daha sonra bu paylamlarn silmiti. Bahaeddin Nakbolu, hesab kapanmadan önce Twitterda dönemin ABD Bakan Barack Obama ile çekilmi bir fotoraf paylamt.

Nakbolu ailesiyle ilgili yarglama süreci devam ediyor

Gaziantep Cumhuriyet Basavclnca yürütülen Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) soruturmas kapsamnda Naksan Holdingin eski yönetim kurulu bakan Cahit Nakbolu ile olu Taner ve kardei Osman Nakbolunun da aralarnda bulunduu 25 sank hakknda hazrlanan iddianamede, resmi olmayan gelir ve giderlerin holdingin iç içe geçmi irketleri üzerinden akland bilgisine yer verildi.

Gaziantep Cumhuriyet Basavcl Terör ve Organize Suçlar Soruturma Bürosunca hazrlanan ve 9. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen 628 sayfalk iddianamede, Naksan Holding bünyesinde enerjiden nakliyata, inaattan teknolojiye birçok alanda kurulan 51 irketin sadece 11inin içi ve parasal younluu olduu belirtilerek, irketlerin muhasebe hileleri anlatld.

Naksan Holding eski yönetim kurulu bakan, tutuklu sank Cahit Nakbolu ile olu tutuklu sank Taner Nakbolu ve ABDde yaayan kardei firari sank Osman Nakbolunun aralarnda bulunduu 25 sank hakkndaki iddianamede, irketlerin muhasebesini biri resmi, dieri gayriresmi iki farkl kaytta tuttuu, ortaklarn yasal olmayan para hareketlerini, gayri resmi kayt üzerinden yapt ifade edildi.

FETÖnün para kasas holdingin içini boaltm

Mali Suçlar Aratrma Kurulu (MASAK) ve vergi müfettileri bilirkii raporlarnn da yer ald 628 sayfalk iddianamede, irketlerin satlarnn yüzde 70inin kayt altna alnd, kayt altna alnmayan satlardan elde edilen gelirlerin de ortaklardan alnm gibi muhasebeletirildii ve irketlerin ortaklara borçlandrld belirtildi.

ddianamede, irketlerin yasal olmayan gelirinden FETÖ/PDY ile iltisak nedeniyle kapatlan dernek ve kurumlara zekat bal altnda yüksek meblalarda para gönderildiinin de tespit edildii bilgisi yer ald.

ddianamede, Naksan Holdingin ortak ve yöneticisi 25 sann, silahl terör örgütü yönetme, terörizmin finansman hakknda kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkndaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varl deerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarndan cezalandrlmas talep edildi.

FETÖ eleba, Nakbolu ailesinin evinde kalm

ddianamede, FETÖnün kentteki sözde yöneticileri tarafndan süper abi diye hitap edilen Taner Nakbolunun ismi, örgüt eleba Fetullah Gülen tarafndan verilen ve mütevelli heyeti bakan olduu Zirve Üniversitesinde de geçmi ayrca, holdinge kayyum atanmas ihtimali üzerine ekonomi, maliye ve hukuk bölümlerinden akademisyenlerle hileli iflas toplantlar yapt bilgisine yer verildi.

Nakbolu ailesinin fertlerinin, Gaziantepteki FETÖ/PDY ile iltisak nedeniyle kapatlan baz derneklerin yönetim kurulu bakanln yürüttüü veya yönetiminde yer ald kaydedilen iddianamede, 1998 ylnda hakknda yakalama karar çkarlan terör örgütü eleba Fetullah Gülenin, Suriye üzerinden Gaziantepe geldii ve Nakbolu ailesinin evinde kald ifade edildi.

Ana Sayfaya Git