FETÖ'nün sözde üst yöneticisinin kızı yakalandı

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda yakalananlardan biri olan Zehra Bozkurt'un, örgütün sözde "Başyüceler şurası başkanı Türkiye imamı" Mustafa Özcan'ın kızı olduğu belirlendi.

Haberler 24.10.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmir merkezli 4 ilde gerçekletirilen FETÖye yönelik operasyonda yakalananlardan biri olan Zehra Bozkurtun, örgütün sözde Bayüceler uras bakan Türkiye imam Mustafa Özcann kz olduu ortaya çkt.

Alnan bilgiye göre, sabah saatlerinde gerçekletirilen operasyonda yakalanan 16 kiiden Zehra Bozkurt hakknda yaplan aratrma sonucu, babasnn örgütün üst yöneticilerinden Mustafa Özcan olduu anlald.

Hakknda sözde Bayüceler uras bakan Türkiye imam olduu bilgisi bulunan Özcann, ByLock kullancs ve kayyum atanan Kaynak Holding yöneticisi ve ortaklarndan olduu belirtildi.

Özcann UYAP sorgulamasnda ise Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs ve Silahl terör örgütüne üye olma suçlarndan aranma ve 30 Temmuz 2014te yurt dna çk kayd bulunduu, MERNS adres kaydnn da Kazakistan olduu tespit edildi.

üpheli Özcan ve Bayüceler urasnn, FETÖnün Ergenekon ve 7 ubat operasyonlar ile 17/25 Aralk olaylarnn kritik kararlarn alan, önemli tayin ve terfilerin karara baland, bakanln Mustafa Özcann yapt, balarda 6, sonraki dönemlerde ise örgüt içinde üst düzey görev yapan 12 imamdan oluan yapdan birisi olduu ifade edildi.

zmir merkezli 4 ilde, FETÖye yönelik operasyonda haklarnda yakalama karar çkarlan 20 zanldan, aralarnda iki polis memuru ile meslekten ihraç edilen bir komiser yardmcsnn da bulunduu 16s gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git