Figen Yüksekdağ'a 10 yıl hapis cezası istemi

MERSİN'de HDP İl kongresinde yaptığı konuşmaları nedeniyle hakkında açılan davalardan yargılanan ve milletvekilliği düşürülen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ için mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı 10 yıl hapis cezası istedi.

Haberler 24.03.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü propagandas yapma ve Milleti ve TBMMyi aalama suçlamasyla yargland Mersin 2nci Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya Figen Yüksekda, Kocaeli Cezaevinden SEGBS ile baland, babas Mevlüt Yüksekda ile HDP milletvekilleri Aye Acar Baaran ve Sibel Yiitalp ile avukatlar katld. Durumada söz alan Yüksekda, önceki celsenin ilk iki sayfasnn kendisine ulamadn ve konumann içeriinde ise kopukluklar olduunu söyledi.

Mahkemede mütalaasn okuyan Cumhuriyet Savcs ise, Yüksekda için terör örgütünün propagandasn yapma suçundan 8 yl, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükumetini alenen aalama suçundan ise 2 yl olmak üzere toplamda 10 yl hapis cezas ile cezalandrlmasn istedi. Yüksekda ise, çözüme ilikin eksik sayfalarn kendisine tebli edilmesinin ardndan mütalaaya kar beyanda bulunacan belirterek süre verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise savunma için ek süre verilmesine karar vererek durumay erteledi.

BEYNLERE KELEPçE VURULAMAZ

Duruma sonras adliye önünde açklama yapan Figen Yüksekdan babas Mevlüt Yüksekda, Atlara ayaklarndan, insanlarna kollarndan kelepçe vurulur. Ama insanlarn beyinlerine kelepçe vurulamaz dedi. Diyarbakr Milletvekili Sibel Yiitalp ise unlar söyledi:

Referandum sürecinde e bakanlarmz ve milletvekillerimiz çalma yürütmesi gerekirken cezaevindeler. Onlar cezaevlerine atan zihniyet, vali, kaymakam, kolluk kuvvetleri ile referandum çalmas yürütüyor. 6 milyon oy alm bir partinin e genel bakannn mahkemede kendi babasna, MYK üyelerine, milletvekillerine selam vermesi engellenmeye çalld.

Ana Sayfaya Git