Figen Yüksekdağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Haberler 15.06.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 16. Ar Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza nfaz Kurumlar Kampüsündeki salonda görülen durumada tutuklu sank Yüksekdan avukatlar hazr bulundu.

Baz HDPli milletvekillerin de takip ettii durumaya Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile balanan Yüksekda, rnak ve Vandaki konumalarndan dolay hazrlanan fezlekelere ilikin savunma yapt.

Hakkndaki suçlamalar reddeden Yüksekda, konumalarnn içeriinde herhangi bir suç unsuru bulunmadn öne sürdü.

TUTUKLULUK DEVAM KARARI

rnak 3. Ar Ceza Mahkemesinden gelen dosyada bir cenaze törenine katld için suçlandn söyleyen Yüksekda, cenaze törenine katlmann insani bir durum olduunu ifade etti.

Yüksekda, Bir siyasetçi olarak o cenaze törenine katlmay kendime hak olarak görüyorum. Eylemimin amac tamamen insani. Devletin beni ve o cenaze törenine katlanlar o kategoriye hapsetme hakk yoktur. Katlm, orada 5 cümle kurmuum. Cenaze töreninde yaptm konumann kriminal bir olaym gibi yanstlmasn kabul etmiyorum. Pankart açlm, fotoraflar tanm, çok mu mühim? Bunlarn benim karma bir suç unsuru olarak çkarlmasn doru bulmuyorum. diye konutu.

Figen Yüksekda, 2015te Vanda yapt demokratik özerklikle ilgili konumalarnda da suç unsuru bulunmadn öne sürdü.

Avukatlarn beyannn ardndan ara karar açklayan mahkeme, Yüksekdan tutukluluk halinin devamna hükmedip davay erteledi.

Ana Sayfaya Git