Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı dava

Yüksekdağ, "Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz" sözleri nedeniyle terör propagandası yaptığı gerekçesiyle Şanlıurfa'da yargılandığı davanın duruşmasına SEGBİS aracılığıyla katılarak ifade verdi.

Haberler 14.03.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay Cumhuriyet Basavclnca, hakknda kesinleen hapis cezas nedeniyle parti üyelii düürülen eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdan, Srtmz YPGye, YPJye ve PYDye yaslyoruz. sözleri üzerine terör propagandas yapt gerekçesiyle yargland davaya devam edildi.

anlurfa 5. Ar Ceza Mahkemesindeki davann ikinci durumasna baka suçtan Kocaeli F Tipi Ceza nfaz Kurumunda tutuklu bulunan sank Yüksekda, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katlrken, 4 avukat da hazr bulundu.

FADE VERD

HDP anlurfa Milletvekilleri brahim Ayhan ile Dilek Öcalann da izledii durumada Yüksekda, milletvekilliinin düürülmesi ve tutuklu bulunmas nedeniyle temsiliyet görevini yerine getiremediini belirterek, hakkndaki suçlamalar da reddetti.

Sank avukatlar da söz konusu davann, müvekkilleri hakknda Diyarbakr ve stanbulda açlan dier terör davalaryla birletirilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, terör soruturmas kapsamnda stanbul 22. Ar Ceza Mahkemesi ve Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamelerin incelenmesi amacyla durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git