Fildişi Sahili ve Gine ziyareti bir ilk olacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı Afrika seferinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir ilkine imza atacak ve 28-29 Şubat'ta Fildişi Sahili'ne, 29 Şubat-1 Mart'ta Gana'ya, 2-3 Mart'ta Nijerya'ya ve 3 Mart'ta da Gine'ye ziyarette bulunacak. Fildişi Sahili ve Gine'ye yapılacak ziyaretler, Türkiye'den cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Haberler 27.02.2016 - 12:22 Son Güncelleme : 27.02.2016 - 12:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28-29 Şubatta Fildişi Sahiline, 29 Şubat-1 Martta Ganaya, 2-3 Martta Nijeryaya ve 3 Martta da Gineye ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, 28 Şubat-3 Mart tarihlerinde Batı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahili, Gana, Nijerya ve Gineye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Erdoğanın, 28-29 Şubatta Fildişi Sahiline, 29 Şubat-1 Martta Ganaya, 2-3 Martta Nijeryaya ve 3 Martta da Gineye yapacağı ziyaretlerde, söz konusu ülkelerle ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması, çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalanması öngörülüyor.

Fildişi Sahili ve Gineye ilk ziyaret

Fildişi Sahili ve Gineye yapılacak ziyaretler, bu ülkelere cumhurbaşkanı düzeyinde Türkiyeden gerçekleştirilen ilk ziyaret olma niteliği taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın 21 Ocak-24 Ocak 2015te Etiyopya, Cibuti ve Somaliye gerçekleştirdiği ziyaretlerinin ardından, bu defa Fildişi Sahili, Gana, Nijerya ve Gineye yapacağı ziyaretlerle stratejik ortak olunan Afrika kıtasıyla işbirliğin daha da derinleşmesine imkan sağlanacak.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi söz konusu 4 ülkeye yapılacak ziyaretler, aynı zamanda Afrika kıtasının önemli bölgesel yapılanması olan ECOWASla Türkiyenin ilişkilerini geliştirme yönündeki arzusunu da ortaya koyuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır