Finasa darbe!

Lice ilçesi kırsalında düzenlenen narko-terör operasyonunda 4 ton 562 kilogram esrar ve 184 bin 900 kök Hint keneviri ele geçirildi. Operasyonda tespit edilen, PKK'lılarca kullanılan iki kış sığınağı ile toprağa gömülü el yapımı patlayıcı düzeneği imha edildi.

Haberler 25.10.2019 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde PKKya yönelik düzenlenen operasyonda 4 ton 562 kilo esrar ve 184 bin 900 kök Hint keneviri ele geçirildi. Operasyonda 2 k sna kullanlamaz hale getirilirken, 2 kii de gözaltna alnd.

l Jandarma Komutanl ekiplerince, terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek, kullandklar snak ve barnaklar tespit etmek, teröristlerle yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasndaki balanty ortaya çkarmak amacyla Lice ilçesinin krsal alannda 22 Ekim 2019 Sal günü balatlan ehit Jandarma Uzman çavu Hatip çalar-02 operasyonu tamamland.

ESRARI ELEKTEN GEçRRKEN YAKALANDILAR

Operasyonun narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamnda 4 ton 562 kilo esrar ile 184 bin 900 kök Hint kenevir ele geçirildi. Operasyon srasnda Lice ilçesine bal Yolçat köyünde esrar elekten geçirdikleri srada A.B. ve B.B. ruhsatsz tabancayla suçüstü yakaland. Ele geçirilen esrar muhafaza altna alnrken, kenevir bitkileri numune alnmasnn ardndan olay yerinde imha edildi. Gözaltna alnan A.B. ve B.B.nin ise jandarmadaki sorgular sürüyor.

Jandarma ekiplerince teröristlere yönelik düzenledikleri operasyonda ise bölücü terör örgütü mensuplarnca kullanlan 2 k sna ile Lice ilçesi Dibek köyü krsalnda topraa gömülü el yapm patlayc tespit edildi. Snaklar kullanlamaz hele getirilirken, el yapm patlayc operasyon bölgesinde imha edildi.

Ana Sayfaya Git