Firarı sanık tutuklandı

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kobani olayları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili dava kapsamında gözaltına alınan Ersin Filizer tutuklandı.

Haberler 09.01.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguzun öldürülmesiyle ilgili davann firari san olan ve yakalanan Ersin Filizer tutukland.

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince, Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te Kobani (Ayn el-Arap) olaylar bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve 3 arkadann öldürülmesiyle ilgili davada Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme ve Silahl terör örgütüne üye olma suçlarndan aranan ve bulunduu adrese düzenlenen operasyonda yakalanan Filizerin (25) emniyetteki ilemleri tamamland.

Sank Filizer, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla hakknda yakalama karar çkartan Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesine ifade verdi.

Üzerine isnat edilen suçlamalar kabul etmeyen Filizer, beraatini ve tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklmasn talep etti.

Talebi deerlendiren mahkeme sank Filizerin Devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, 4 kez canavarca his saikiyle adam öldürmek ve teebbüs etmek suçlarnn vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, sann bu aamaya kadar firari olmas, delillerin henüz toplanmam olmas ile kaçma üphesini gerekçe göstererek tutuklanmasna karar verdi.

- Karar

Davann görüldüü Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesi, 24 Nisan 2017deki karar durumasnda, sanklardan 16snn canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ile devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak suçlarndan 5er kez arlatrlm müebbet, ikisinin arlatrlm müebbet hapis cezasna, suça sürüklenen çocuklar A.S, A.K, F.G, M., M.D. ve Y.Onun da yine ayn suçlardan 110ar yl hapis cezasna çarptrlmasna ve 14 sann beraatine karar vermiti.

Hakknda yakalama karar bulunan firari sanklar Ersin Filizer, B.A ve .Önün dosyalar ayrlm, haklarnda yakalama kararnn devam ettii hatrlatlmt.

Maktul ailelerinin avukatlar tarafndan 14 sank hakknda verilen beraat karar, stinaf Mahkemesine götürülmütü.

Ana Sayfaya Git