Firdevs'e doku nakli

Antalya'da, 9 aylıkken yangında yüzü yanan, 15 yılda 80 ameliyat geçiren Firdevs Tatar'a (15), Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yaklaşık 5 saat süren ameliyatla vücudundan doku nakli yapıldı.

Haberler 25.09.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

doku nakli yapld.

Tatar ailesinin rnaktaki evi, Firdevs henüz 9 aylkken çkan yangnda kül oldu. 7 çocuklu ailenin 5incisi olan Firdevsin yüzü ve vücudunun büyük bölümü, alevlerin sard yand. Firdevs Tatar, çukurova Üniversitesi Hastanesi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde bugüne kadar yaklak 80 ameliyat oldu. Tatar, bu kez de Akdeniz Üniversitesi Tp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dal öretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile Ana Bilim Dal Bakan Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi tarafndan dün ameliyata alnd. Yaklak 5 saat süren operasyonda, Tatara vücudundan doku nakli gerçekletirildi. Youn bakm servisine alnan Tatarn salk durumunun iyi olduu belirtildi.

BALONLA RLEN DOKU, YÜZÜNE NAKLEDLD

Ameliyat ekibinden Prof. Dr. Özlenen Özkan, Firdevs Tatarn kendi dokusunu balonla iirip, yüzüne naklettiklerini belirterek, Kendi dokusu olmasna ramen yine de birtakm ilemlerden geçirdik. Önümüzdeki günlerde nakil ilemiyle ilgili yapacamz birkaç operasyon daha var. u an yüzü tümüyle kapal. Geçirecei küçük operasyonlar sonucu güzel bir görünüme kavuacak. u an kendisi steril odada. Takiplerini yapyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git