Fırtına gitti kar geliyor!

Fırtına bugün yurdu terk edecek, doğu bölgelerde kar yağışı görülecek.

Haberler 01.12.2021 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA-Meteoroloji Genel Müdürlüü Hava Tahmin Uzman Yusuf Ziya Yavuz, ülke genelinde dün ve bugün etkili olan frtnann yarn iç ve dou bölgelerde etkili olmaya devam edeceini, sabah saatlerinde iç ve dou bölgelerinde kar ya balayacan bildirdi.

Marmara ve Egede görülen rüzgarn, özellikle ç Anadolu Bölgesinde 110-120 kilometre/saate ulatn belirten Yavuz, bugün Dou Akdeniz, Dou ve Güneydou Anadolu ile Dou Karadenizin iç kesimlerinde lodosun etkili olmasn beklediklerini kaydetti.

Yavuz, Konya ve Karaman çevrelerinde kuvvetli kum frtnalarnn görüldüünü ve bu rüzgarn gece geç saatlere kadar etkisini sürdüreceini belirterek, Yarn özellikle ç Anadoluda orta iddette rüzgarn görülmesini, kuvvetli rüzgar ve frtnann Dou Akdeniz, Dou ve Güneydou Anadolu, Dou Karadenizin iç kesimlerinde görülmesini bekliyoruz. Buralarda rüzgarn 50 ila 80 kilometre/saat hzla esmesini bekliyoruz. Kuvvetli rüzgar ve frtna yarn akam saatlerinden itibaren ülkemizi terk edecek. dedi.

- Dou Anadolu ve Dou Karadenizin iç kesimlerinde kar ya

Ülkenin iç ve dou bölgelerinde yalarn sürdüünü, bugün ve perembe günü Karadeniz Bölgesinin genelinde, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde, Dou Akdenizde süreceini tahmin ettiklerini belirten Yavuz, unlar kaydetti: Saly çarambaya balayan gece ve çaramba sabah saatlerinde Bat Karadenizin iç kesimleri, ç Ege, ç Anadolunun kuzeybatsnda yer yer hafif kar yalarnn görülmesini beklemekteyiz. Yarnki yalarn da Dou Karadenizin dou kesimlerinde kuvvetli, Rizeden Hopaya kadar olan ky hattnda da çok kuvvetli olmasn bekliyoruz. Yalarn, Elaz, Erzurum, Malatya, Kahramanmara çevrelerinde kuvvetli olmasn tahmin ediyoruz. Dou Anadolunun kuzey ve dousu, Dou Karadenizin iç kesimlerinde yer yer özellikle 1000 metrenin üzerindeki yerleim yerlerinde youn kar yalarnn görülmesini bekliyoruz. Bu bölgedeki vatandalarn youn kar yana kadar dikkatli olmasn istiyoruz.

- Cuma hava scaklklar artacak

Yavuz, perembe akam saatlerinden itibaren Güney Ege kylarna yeni bir sistemin geleceini tahmin ettiklerini aktararak, Hava scaklklar gece saatlerinden itibaren rüzgarn kesilmesi ile birlikte bat ve iç bölgelerde hzlca düüyor. Bugün Ankarada 14 derece olan scakln çaramba 5 dereceye dümesini bekliyoruz. ç bölgelerin tamamnda hzl bir düü var. çarambay perembeye balayan gece Bat Karadenizin iç kesimleri, ç Anadolu ve iç Egede sfrn altnda scaklklar göreceiz. bilgisini paylat.

Yavuz, cuma günü bat bölgelerden Orta Akdeniz kaynakl lk ve yal bir sistemin geleceini, güneyli rüzgarlarla perembe ve cuma günü Marmara, ky Ege ve Bat Akdenizde lodosun 40 ile 70 kilometre eseceini söyledi.

Cuma gününden itibaren hava scaklklarnn yurdun iç ve bat kesimlerinde artacan belirten Yavuz, sözlerini öyle sürdürdü: Bugün(dün) gece saatlerine kadar iç bölgelerimizde, yarn(bugün) akam saatlerinde kadar dou bölgelerimizdeki vatandalarn kuvvetli yalara kar tedbirli olmasn istiyoruz. Dün ve bugün yaadmz olumsuzluklar gördük. Burada vatandalarn mecbur kalmadkça trafie çkmalarn istemiyoruz. Özellikle iç bölgelerde kuvvetli lodosla birlikte soba ve baca zehirlenmeleri olma ihtimali var. ç ve dou bölgelerde yaayan soba ve baca yakan vatandalarn bu gece ve yarn dikkatli olmalarn istiyoruz. Yarn(bugün) Dou Anadolu ve Dou Karadenizin iç kesimlerinde youn kar yalarn olacandan, bu bölgelerdeki vatandalarn kuvvetli yalara kar tedbirli olmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git