Fis Ovası'nda ezan sesleri

Bir dönem terör saldırıları ve uyuşturucu ile gündeme gelen Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Fis Ovası'nda sağlanan huzur ortamının ardından bölgeye cami de yaptırıldı.

Haberler 07.11.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn kuruluunu ilan ettii, bir dönem terör saldrlar ve uyuturucu ile gündeme gelen Diyarbakrn Lice ilçesine bal Fis Ovasnda salanan huzurun ardndan bir hayrsever tarafndan bölgeye cami ina ettirildi.

Fis (Ziyaret) Ovas, 1978 ylnda yaplan toplantyla kuruluunu ilan eden terör örgütü PKK mensuplarnn uzun yllar yol kesip, kimlik kontrolü yapt, insan kaçrd, araç yakt saldrlarla, finans kayna olan uyuturucu ekimi ile gündeme geldi.

Diyarbakrda bir hayrsever, güvenlik güçlerince son yllarda terör örgütü PKK ve finans kayna uyuturucuya yönelik düzenlenen kararl operasyonlarla tesis edilen huzur ortamnda Fis Ovasna cami kazandrd. Caminin açl bölgede yaayanlarn youn katlmyla gerçekletirildi.

Terör saldrlar nedeniyle birkaç yl öncesine kadar evlerinden çkamayan, günlük ihtiyaçlarn tam olarak karlayamayan yöre halk artk huzur içinde ibadet yapmann hazzn yayor.

- Daha önce terör örgütünün karargahyd

AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak, ina edilen caminin minare ve kubbe yapsyla dikkat çektiini, alt katnda da taziye evi olarak kullanlmas için bir bölüm ayrldn söyledi.

Budak, caminin bölgede ina edilmesinin ayr bir anlam olduuna iaret ederek, 2 yl öncesine kadar yol kapatmalarn, kimlik kontrollerinin yapld ve mazisinde de farkl ekillerde anlan bir yer. Terör örgütü oray bir karargah gibi kullanm, kuruluunu orada yaptn söylemi. imdi burada bir cami açlyor. Hem de çok görkemli, vatandan ihtiyacna cevap verecek bir cami. dedi.

- Kuran kursu da ina edilecek

Terör örgütü PKKnn faaliyetlerinden önce bölgenin ilim ve irfan yuvas olduunu dile getiren Budak, Camiyi yaptran hayr sahibi orada Kur-an kursu da ina etmeyi planlyor. Hayata geçerse orann tamamen atmosferi deiecek, bir ilim irfan yuvas haline dönüecek. nallah orada yetien gençler, anne babalarna, ülkelerine, memleketlerine faydal bir genç olacak. Terör örgütü PKK, insanlarn hem dini inanlarn hem kültürlerini deitirmeye çalt. Biz tekrar özümüze, aslmza dönmek zorundayz. Bu cami de belki ona vesile olur. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git