Fıstık fiyatı altınla yarışıyor

Siirt ekonomisine yılda 5 milyar lira gelir sağlayan fıstıkta bu yıl rekoltenin düşük olmasından dolayı artan fiyatlar, fıstığın altınla yarışmasına neden oldu. Geçen yıl rekoltesi 140 bin ton iken fiyatları 70 liraya satılan fıstık, bu yıl yarı yarıya düşüş göstermesinden dolayı iç piyasada 80-95 lira, dış piyasada ise 120 liranın üstünde satılıyor.

Haberler 01.10.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte geçen yl 140 bin tona ulaan fstk rekoltesinin bu yl yar yarya dümesi fiyatlarn da yükselmesine neden oldu. Geçen yl 70 liraya alc bulan fstk bu yl iç piyasada 95 lira, d piyasada ise 120 liraya kadar satlyor.

Siirt fstk fiyatlarnn iç piyasada 95 TL, d piyasada ise 120 TLnin üzerine çkmasnn bu yl yaan dolu ve düzensiz yalardan kaynaklandn belirten fstk satcs Ramazan Özbilici, mahsulün az olmasndan dolay artan fiyatlarn altnla yartn dile getirdi. Özbilici, Geçen yla göre fstk hasad biraz daha geç sürdü. Mahsul yar yarya, geçen yln yars kadar ürün alabildik. uanda fstk ana çatlak birinci kalite 80 liradan satlyordu. uan da sat fiyat 85-95 liraya kadar satlyor. Satlarmzn çou Türkiye geneline hitap ediyoruz. l dna ve yurt dna satlarmz var. Fiyatlar altnla yaryor. Hatta altn da geçmi durumda dedi.

Artan fiyatlara ramen müteriler bu tattan vazgeçemiyor

Siirt fstndaki lezzetin hiçbir fstkta olmadn belirten müterilerden Ali Karaaslan ise fiyatlarn yükselmesine ramen bu tattan vazgeçemediklerini söyledi. Karaaslan, Fstk almaya geldim. Tercih ettiim bir lezzet, fiyat pahal olmasna ramen bu tattan vazgeçemiyoruz. E, dost akrabalarmza da Türkiyenin her yerine paket yaptrp hediyelerimizi sunuyoruz bu anlamda tavsiye de ediyoruz diye konutu.

letme sahibi Selami Özbilici ise, 2019 hasadmz çkt Allaha çok ükür. Bu ylda her zaman ki gibi fstklarmz ana çatlak birinci kalite. Fstk fiyatlar altnla yaryor. Siirt fstnn dier fstklara nazaran tad ve lezzeti daha güzel. Bu yl mahsul az olduundan fiyatlarn 100 liray bulma ihtimali var eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git