Fiyatı 250 bin lira!

Mardin’de 35 yıldır güvercin besleyen 45 yaşındaki Tufan Kırmızıoğlu, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in de beslediği ve 20 bin dolara alıcı bulan ’Miro’ cinsi 70 güvercinine gözü gibi bakıyor.

Haberler 16.09.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin semalarndan eksik olmayan güvercinler, sahipleri için de adeta bir tutkuya dönümü. Bu tutkuya kaplan ve maann yarsn güvercinlere harcayan Tufan Krmzolu, Mardine özgü güvercinlerin yan sra özel olarak yetitirdii Saddam Hüseyinin güvercinleri olarak bilinen Miro cinsi güvercinleri ile Mardinde ün yapt. Birçok festivale katlan Krmzolu bu festivallerde de derecelere girmeyi baard.

250 BN TL DEERNDE GÜVERCN BESLYOR

çeitli rklarda 250 bin TL deerinde tarihi Mardindeki evinde 20 bin TLye özel olarak döedii odalarda güvercinlerine her türlü konforu salayan Krmzolu, Türk bayra altnda yetitirdii her rk güvercine ayr bir oda yaptrd. Aylk 2 bin TL masraf yapt güvercinlere ise yazn özel serinletici cihazlar kn ise özel stc lambalar kullanarak güvercinlerini souktan ve scaktan koruyor. Miro cinsi güvercinlerin fiyat ise 20 bin dolar ile 50 bin TL arasnda deiiyor. Yavrulara ise tekine 6 bin TL arasnda fiyat biçiliyor. Hatta araba fiyatna bile güvercin bulunuyor.

MARDNDE HER 5 EVN 2S GÜVERCN BESLYOR

Mardinde 5 evin 2sinin güvercin beslediini ve güvercinsiz bir Mardin düünemediini anlatan Krmzolu, Bugün Mardinde köklü ailelerin hepsi güvercin besliyor. Abdulkadir Paa ailesi, Milli ailesi, ahtanarlar, Munganlar, Ensariler, airetler, Hristiyan aileler Mardin güvercini besliyor. Mardinde tarih evlerin damnda mutlaka bir güvercin kümesi vardr. Bu ehirde güvercin beslemek bir sevdadr. Eimle birlikte caddede gezerken bile gözüm havada güvercin aryor. Mardinde yaklak 30 bine yakn insann güvercin besliyor. Stresin tek ilac güvercin. ehir merkezinde yaayanlar ku hastasdr. Yazn ikindi vaktinde damlarda güvercin uçuruluyor. Her damn ayr güvercini var dedi.

AYLIK 2 BN TL MASRAF YAPIYOR

Aylk olarak güvercinlere 2 bin TL masraf harcadn kaydeden Krmzolu, Maamn yarsn güvercinlere harcyorum. Özel yem alyorum. Buday, dar, arpa ve evde hazrladm özel karm yemle besliyorum. Güvercinlerimi çocuklarm gibi bakyorum diye konutu.

GÜVERCNLERE AYIRDIIM VAKT ALEME AYIRAMIYORUM

35 yldr güvercinlere olan merak nedeniyle Miro cinsi güvercinleri beslediini söyleyen Krmzolu, Bu kular Iraktan getirdim. Musul kuu da deniliyor. Bu rk daha önce sadece Saddam Hüseyin besliyordu. Bu rkn yal, parlak olmas gerekiyor. Ama ben halen saf kan besliyorum. 35 yldr bu rk kular ile urayorum. çocuumuza yedirmediimizi bu kulara yediriyoruz. Kulara ayrdm vakti aileme ayramyorum. Gerçekten çok zor artlar altnda yetitiriyoruz. Ku beslemek bizim hobimiz, sevdamzdr. Biz kahvelere gitmiyoruz. Ku sanatlar ortamlar dnda bir yere taklmyoruz. Mardinde güvercinlere bir sevda bir ak gözü ile baklyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git