Flamingo festivali

Van’da, 460 kuş türüne ev sahipliği yapan Erçek Gölü kıyısında bu yıl 7’inci Flamingo Festivali yapıldı. Festivalde konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, "Erçek Gölü hem bölge için, hem Türkiye için, hem de doğal hayat için çok önemli bir değerimiz. Türkiye'deki yaklaşık 460 türün 220 türü bu havzada, bu sulak alanda yaşıyor" dedi.

Haberler 02.10.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin önemli ku cennetlerinden biri olan Erçek Gölü kysnda Van Valilii ve pekyolu Belediyesi organizasyonuyla bu yl 7ncisi düzenlenen Flamingo Festivali yapld. Vana 25 kilometre uzaklkta bulunan ve Van Gölü Havzasnn önemli göllerinden Erçek Gölü, her yl binlerce kua ev sahiplii yapyor. ran üzerinden gelen flamingolarn önemli konaklama alanlarndan biri olan Erçek Gölü sazlklar, bu yl Erçek Gölü 7incisi Flamingo Festivaline ev sahiplii yapt. Youn güvenlik önlemleri altnda balayan festivale, Van Vali Yardmcs Amhet Babaydar, Van Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçn, pekyolu Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Cemil Öztürk, Geva Kaymakam shak çnar, çatak Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hac Asm Gül, Tuba Belediye Bakan Fevzi Özgökçe, Aydnn Buharkent Belediye Bakan Mehmet Erol, Buharkent Kaymakam Mehmet Deniz Arabac, Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Yüzüncü Yl Üniversitesi örencileri, kurum amirleri ve çok sayda kii katld. Festival, ku gözlemi, fotoraf sergisi ile balad. Sesten ürken flamingolar gölün iç kesimlerine giderken, festivale Vandan ve Türkiyenin farkl ehirlerinden gelen davetliler, teleskop ve dürbünlerle flamingolar izledi.Festivalde, Ankara Sanat Topluluunun yapt gösteri büyük ilgiyle izlendi.

ERçEK GÖLÜ BR KU CENNETDR

Festivalde konuan pekyolu Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Cemil Öztürk, Erçek gölünün Türkiyede 460 ku türünün bulunduu , bunlarn içerisinde 220ye yakn ku türüne ev sahiplii yapan doa harikas bir göl olduunu belirterek öyle konutu:

Bilindii üzere, all turnalar ran, Kuzey Afrika güzergahnda, onlar için ev sahiplii yapan Erçek Gölünde Flamingolar, all turnalar misafir etmektedir. Bu anlamda Erçek gölü hem Vanmza, hem ülkemize, hem de dünyaya tantlmas gereken ender, nadide, doa güzellii olan bir ku cennetidir. Bizim de amacmz, bu ku cennetini, flamingo cennetini Vanmza ve ülkemeze tantmaktr. Bizim için Erçek, örnek olmas gereken 5 bin nüfuslu bir mahalledir. Burada önemli projeler hayata geçirdik ve daha da hayata geçireceimiz projelerimiz var.

Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Öretim Üyesi, Yaban Hayvanlar Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç.Dr. Lokman Aslan ise, bu yl 7incisi düzenlenen Flamingo Festivalinde ilginin oldukça fazla olmasnn kendisini sevindirdinii belirtti. Doç.Dr Aslan, öyle konutu:

Bu ilginin fazla olmas, insanlarn flamingolara önem verdiini göstermekte. Biz Flamingolar misafir ediyoruz. buraya gelen insanlar sevgililerine, all turnalarla selam gönderecekler. Biliyorsunuz bunun ismi all turna. Bu da kültürümüzde, aklarn sevgililerine selam gönderme arac olarak kullanmlar. Nisan aynn banda gelen All turnalar, flamingolar 1-2 ay sonra da buray terkedecekler.Bu sene hem flamingolar için, hem dier ku türleri için çok iyi bir sezon atlattk.

Festival ardndan, yetkililer Erçekte faaliyete giren Erçek Yaam Merkezinin açln yapt.

Ana Sayfaya Git