Fotoğrafçılar Diyarbakır’da buluştu

Fotono21 Fotoğraf Derneğinin daveti üzerine 5-6-7-8 Ekim tarihlerinde fotoğraf dernek başkanları ve fotoğraf gönüllüleri Diyarbakır’da bir araya geldi.

Haberler 11.10.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4 gün süren etkinliklere çanakkale, Balkesir, Ankara, Eskiehir, stanbul, Kocaeli, Mu, Edirne, Bitlisin Ahlat ve anlurfann Siverek ilçelerinde bulunan fotoraf dernekleri katld. Etkinliin ilk gününde ev sahipliini yapan Siverek Fotoraf Sanatçlar Dernei (SVSAD) ile birlikte Takaron Vadisisi feribot gezisi yapld. Nissibi köprüsü ile Baki köyü fotoraflandktan sonra ile SVSADda Bedri Akcay siyah beyaz fotoraf sunumunu gerçekletirildi. Sonrasnda Mikdat Besni fotoraf çekmenin incelikleri hakknda bir söylei yapt.

TARH MEKANLAR

Etkinliin ikinci gününde Kur-an Kerimde ismi geçen iki peygamberin mezarnn bulunduu Diyarbakrn Eil ilçesi gezisi yapld. Peygamber mezarlarnn olduu alan fotoraflandktan sonra feribot gezisi ile Asur Kral mezarlklar ve Eil Kalesi daha yakndan fotorafland. Günün akamnda ise Suzan Armaan tarafndan yüzyln krmzs sunumu ile Yolculuum adl sunumu, Mikdat Besni Portreler ile çatal Da sunumu yapt. Sunumlardan sonra Türkiye Fotoraf Federasyonu yönetim kurulu üyesi Serdar yiyiz, federasyon adna merak edilen konular ile ilgili sohbet etti.

Etkinliin 3üncü gününde Diyarbakrda tarihi çkaledeki George Kilisesinde, Edirne Fotoraf Sanat Derneince, Enver engül Atölyesi Dünya nançlar-Amin adl fotoraf sergisi açld. Daha sonra 40 kiilik bir grup ile Diyarbakr tarihi mekanlar fotorafland. Etkinlikler Yeniehir Halk Eitim Merkezinin 2 kez Türkiye kupas kazanan otantik halk oyunlar ekibi gösterisi ile eyvan ekibi tarafndan Diyarbakr türküleri konseri ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git