Fotokapana kapıldılar!

Doğal yaşamın kontrol altına alınması amacıyla dağlık ve ormanlık alanlara yerleştirilen fotokapanlar, kurttan ayıya, vaşaktan ceylana çok sayıda yaban hayvanını kayda alırken kaçak avcıların yakalanmasında da önemli rol oynadı

Haberler 01.02.2021 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurttan ayya, nesli tükenme tehlikesiyle kar karya olan vaak ve da ceylanlarna kadar çok sayda farkl tür ile kaçak avclar, bölgede kurulan fotokapanlara takld.

Sorumluluk sahasnda Malatya, Sivas, Elaz, Kahramanmara, Tunceli, Batman ve Diyarbakr bulunan Sivas Doa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüü, doaya yerletirdii 153 fotokapan ile yaban hayvanlarnn ve yeni türlerin renkli dünyas ve yaamlaryla ilgili görüntülerin elde edilmesine yardmc oluyor.

Isya ve harekete duyarl fotokapanlara farkl zaman dilimlerinde yansyan görüntülerde, hayvanlarn doadaki yaamnn yan sra kaçak avclar da dikkati çekiyor.

Bölgenin biyoçeitliliini kayt altna almak için yerletirilen fotokapanlarn belgeselleri aratmayan kaytlar, yaban hayatnn ve farkl türlerdeki hayvanlarn doal yaamnn güzelliklerini de yanstyor.

Doa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet çörtük, fotokapanlarn hayvanlarn doal yaamnn kaydedilmesinin yan sra kaçak avclkla mücadelede kendilerine büyük kolaylklar saladn söyledi.

KAçAK AVCILARDA FOTOKAPANA YAKALANDI

Teknolojiyi en etkin kullanan kurumlar arasnda yer aldklarn belirten çörtük, Bu yl av ve yaban hayatn etkin koruma için bölge müdürlüümüzce 153 fotokapan kuruldu. Sivasta ise 26 tane var. 4 kaçak avc da fotokapana girdi, onlara da yasal ilemlerimizi yaptk. dedi.

Av ve yaban hayatnn korunmas ve gelitirilmesi için takiplerinin devam ettiini ifade eden çörtük, fotokapanlar genelde memeli hayvanlar için kurduklarn, boz ay, vaak, da ceylan, yaban keçisi, porsuk, tilki, kurt ve domuzun da kapanlara takldn anlatt.

Doa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüünün talimatlar dorultusunda doaya fotokapan yerletirme faaliyetine hz verdiklerini anlatan çörtük, çok etkin bir cihaz diyebilirim. u anda tüm avlaklarmz fotokapan ve dronelerle takip altnda, sürekli izliyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git