Fotomaraton Yarışması Başladı

Mardin'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Ulusal Mardin Fotomaraton" yarışması başladı.

Haberler 03.05.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilik ve Mardin Büyükehir Belediyesi ibirliiyle gerçekletirilen yarma kapsamnda Türkiyenin farkl bölgelerinden çok sayda profesyonel ve amatör fotorafç, 4 gün boyunca ehrin tarihi, kültürel ve turizm potansiyelini fotoraf karelerine yanstacak.

Ulusal Mardin Fotomaraton yarmas balad

Mardin Büyükehir Belediyesi Mardinmasa biriminde düzenlenen açlta konuan Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, ehrin tantmna katk sunmay amaçladklarn söyledi.

Kente turistik ziyaretlerin eski canllna ulatna iaret eden Yaman, öyle devam etti:

Maksadmz zaten bir dünya ehri, Mezopotamyann incisi, bir masal ehri olan Mardini daha da iyi, fotoraf sanatçs gözüyle tantmak. Mardinin zengin kültürü, mutfa, tarihi ve corafyas kymetli fotoraf sanatçlarmzn gözüyle ve onlarn paylamlaryla dünyaya tantlacak.

Mardinde mays aynn dolu dolu geçeceini, birçok etkinlik, festival ve programlarn yaplacan aktaran Yaman, nallah Mardinin kurumsal etkinlikler ve yeni etkinliklerle tantm için liderlik yapmay arzuluyoruz. dedi.

- ehri fotoraflamak için Bursadan geldiler

Fotorafç Gürsel Egemen Ergin, Mardinin fotoraflarn çekmek için Bursadan geldiklerini, daha önce de Türkiyenin birçok yerinin fotoraflarn çektiklerini söyledi.

Mardinin farkl bir havasnn bulunduunu dile getiren Ergin, Yaplar, dokusu çok güzel. nsanlar da çok scak. Bir hafta boyunca çeitli fotoraflar çekip Mardini en iyi ekilde yanstmaya çalacaz. diye konutu.

Merve Ergin de ehrin tarihi dokusuna hayran kaldklarn, insanlarn scakkanl olduunu ifade etti.

4 gün sürecek yarmada dereceye girenlere ödül verilecek.

Ana Sayfaya Git