Fuhuş sanıklarına ceza yağdı

DİYARBAKIR'da 2011 yılında aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 17 kadına zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen 9 şüpheliye 2 ile 83 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Haberler 06.12.2016 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca 2011 ylnda baz kadnlara zorla fuhu yaptrld iddias üzerine soruturma balatld. Teknik ve fiziki takip sonucunda aralarnda B.Y. ve aabeyi M.H.Y.nin de bulunduu 9 üpheli gözaltna alnd. B.Y. ve M.H.Y. bir süre tutuklu kaldktan sonra serbest braklrken, savclk 9 üpheli hakknda Suç ilemek amacyla örgüt kurma, Fuhua tevik veya yaptrmak veya araclk ettirmek ve Birden fazla kii ile tehdit suçlarndan iddianame hazrlad. Savclk, 9 her üpheli için ayr ayr 7-87 yl hapis cezas verilmesini istedi. ddianamede çete üyelerinin çaltrmak için kadnlar zorla baka ehirlerden Diyarbakra getirdiini belirten savc, örgüt lideri B.Y.nin tüm fuhu organizasyonunu yaptn kaydetti.

NTHARA TEEBBÜS ETTM

Teknik takip sonucu suç örgütünün çok sayda eyleminin tespit edildiini belirten savc, iddianamede madur kadnlarn ifadelerine de yer verdi. Madur kadnlardan H.K., örgüt liderinin aabeyi M.H.Y.nin kendisine fuhu yaptrdn belirterek, Beni Van ve rnaka göndererek zorla fuhu yaptryordu. Kar çcktmda iddet uyguluyordu. Bir kez intihara teebbüs ettim. Vanda çalrken fuhutan kazandm parann yarsn bu kiiye banka havalesi ile gönderiyordum dedi.

POLS VURMAK çN ADAM TUTTULAR

ebekenin eleba olduu ileri sürülen B.Y. ve aabeyi M.H.Y.nin fuhu suçundan sk yakalanmalar nedeniyle Ahlak Büro Amirliinde görevli bir polisi tehdit ettiklerini belirten savc, üphelilerin polis memuru .Ö.yü vurmas için bir kii ile görütüünü kaydetti. ebeke elebasnn polisi vurmas için üpheli U.S. ile anlatn tespit edildiini belirten savc, olayn ortaya çkmas ile polise yönelik fiili müdahale veya saldr eylemi olmadn kaydetti.

KORKTUUM çN KAYETç DELM

Dosyannn 17 madurundan biri olan G.K. iddianameye yansyan ifadesinde bir kafede çaltn belirterek, Bir süre sonra çete lideri B.Y. ile tantm. Bana erkeklerle ilikiye girip, para kazanabileceimi söyledi. Önce kabul etmedim. Parasz kalnca mecburen kabul ettim. Daha sonra B.Y.nin aabeyi M.H.Y. ile birlikte yaamaya baladk. Fuhutan kazandm paray birlikte kullanyorduk. Fuhu için müterilerin adreslerine gidiyordum. Gecelik 500 lira kazanyordum. Korktuum için u an ikayetçi deilim dedi.

ENTEM, ABLAMA VE BANA FUHU YAPTIRIYOR

B.Y.nin baldz M.C. ise daha önce stanbulda kafelerde garsonluk yaptn belirterek, B.Y. ablamn eidir. Fuhua araclk yaptn ve yer temin ettiini biliyorum. B.Y. ei olan ablama ve bana fuhu yaptryordu. Bize müteri getiriyor ve pay alyordu diye konutu.

Dosyann madurlarndan ev kadn H.K. ise. B.Y.nin, arkada A.E.nin evinde, kendisine tecavüz ettiini belirterek, ikayetçi olmak istediimde öldüreceklerini söylediler. Tecavüz srasnda arkadam A.E., beni tutarak B.Y.ye yardm etti. Bu arkadam fuhu yapyordu. E.O. fuhu için müteri getiriyordu. Tüm paray kendisi alyordu. Her cinsel iliki bana bana 50 TL veriyordu. Beni tehdit ederek fuhu yapmam salyordu dedi.

A.E., birlikte yaad B.Y.nin kendisini ve ailesini tehdit ederek zorla fuhu yaptrdn ifade ederken Ona fuhu amaçl kadn buluyordum. Resmi nikahl eim beni polise ikayet etmek istedi. Bunu engellemek için eime de fuhu için kadn buldum dedi.

SAVCI: çARESZLK çNDEK KADINLARI KULLANIYORLAR

ddianamenin kabulünün ardndandan tutuksuz 9 sann yarglamas Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Yarglama srasnda ifadeleri alnan sanklar, suçlamalar reddederek, kimseyi fuhua zorlamadklarn söyledi. Son durumasnda esas hakkndaki görüünü açklayan savc, fuhu çetesinin maddi ve manevi çaresizlik içinde bulunan kadnlar, çeitli yollarla balant kurarak pazarladn belirtti.

Davay geçtiimiz günlerde karara balayan mahkeme, örgüt lideri B.Y.nin 83 yl, aabeyi M.H.Y.nin 78 yl ve örgüt yöneticisi E.O.nun ise 81 yl hapisle cezalandrlmasna hükmetti. Mahkeme örgütün 6 üyesine ise 2- 31 yl arasnda deien hapis cezas verdi. Kararda sanklarn Fuhu yaptrmak amacyla örgüt kurmak ve yönetmek, Fuhu yaptrmak, Fuhua araclk etmek, Görevli memura hakaret, Görevi yaptrmamak için direnme suçlarndan cezalandrldklar belirtildi.

Ana Sayfaya Git