Gıyabi cenaze namazı kılındı

Bombalı saldırıda şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haberler 15.11.2016 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn katlettii Mardinin Derik Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Diyarbakrda gyabi cenaze namaz klnd.

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Derik Belediyesinde görevlendirilen, Kaymakamlkta makam odasnda el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu ehit edilen Safitürk için Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camide ikindi namaznn ardndan gyabi cenaze namaz klnd, Kürtçe mevlit okutuldu. Vatandalar, Safitürk için dua etti, Kuran- Kerim okudu.

- Yaramz büyüktür

Saldrya tepki gösteren vatandalardan Abdurrahman Güne, Kaymakam Safitürkün katledildii saldry knadn söyledi.

Güne, Safitürkün halka hizmet için çaltna iaret ederek, teröristlerin bu nedenle Safitürkü hedef seçtiini aktard.

Saldrnn kabul edilemez olduunu belirten Güne, öyle konutu:

Bunun Kürtlükle hiçbir ilgisi yok. Yaramz büyüktür. Kaymakam Safitürk bize hizmet için buradayd. Bir kaymakama kyabilecek kadar nasl gaddar olunabilir? Bunun izah olamaz. Bir insana kymak ne demektir? Ümmeti ve insanl öldürmü oluyorsun. Bunun izah olamaz.

Güne, DBPli belediyelerin halka hizmet etmediini dile getirerek, Kaymakam Safitürkün eksik kalan hizmetleri yerine getirmek için çabaladn kaydetti.

Bölgenin teröre kar olduunu vurgulayan Güne, Allah devlet büyüklerimize yardm etsin. Hizmet edildii zaman halk uyanma sürecine girecek. Böyle olunca da devir deiecek. Bu da baz güçlerin hesabna gelmeyecek. dedi.

- Allah onun hakkn brakmasn

Sabri Baran, ehit Safitürkün gece gündüz demeden Derik için hizmet ettiini söyledi.

PKKnn bölgenin huzurunu kaçrdna dikkati çeken Baran, halkn saldrlara kar birlik ve beraberlik içinde hareket ettiini anlatt.

Halk PKKdan sürekli zulüm görüyor. Biz zulme kar bu katliamlar olmasn diye dua ediyoruz. Kaymakam için alyor, ac çekiyoruz. Allah onun hakkn brakmasn. diyen Baran, bu saldrlarn son bulmasn diledi.

- Yazktr, günahtr

Mehmet Atl ise Safitürkü kaybetmenin acsn halkn, yüreinde hissettiini aktard.

Safitürkün çalkan kimlii ile tanndna dikkati çeken Atl, terör örgütü PKKnn halka hizmet yaplmasna kar olduunu aktard.

Atl, terör örgütünün kaostan beslendiini ifade ederek, Kaymakam Derikte hizmet yapt diye vurdular, yazktr, günahtr. diye konutu.

Silvanda gyabi cinaze namaz

ilvan lçesinde kaymakamlk tarafndan, ehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Selahaddin-i Eyyubi Camisinde mevlit okutuldu. Ayrca gyabi cenaze namaz klnd.

ehit Kaymakam Safitürk için Mardin Valilii tarafndan da, Fuat Yac Camisinde anma etkinlii düzenlendi. Mardin Valisi Mustafa Yamann da katld anmada ehit Kaymakam Safitürk için mevlit ve Kuran- Kerim okutuldu. Gyabi caneze namaznn ardndan konuan Vali Yaman, ehit Kaymakam Safitürkün yapt hizmet ve iyiliklerle herkesin gönlünde taht kurduunu anlatt.

Siirtte 50 hatim indirildi

ehit Kaymakam Safitürk için bir anma da Siirtte düzenlendi. Abdülhakim Sancak Camiinde düzenlenen etkinlik kapsamnda giyabi caneza namaz klndktan sonra konuan Müftü Faruk Arvas, Biz Müslümanlar ister yaknda, ister uzakta, ister ülkemizde, ister baka ülkelerde bir sknt görüldüünde bu skntlar paylamak zorundayz dedi. Öte yandan Siirtteki cami ve Kuran Kurslarnda ehit Kaymakam Safitürt için 50 hatim indirildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git