Gabar Kartallarından yeni yıl mesajı

Bin 850 rakımlı Gabar Dağı’nda örgüt üyelerine göz açtırmayan askerler Türkiye’nin yeni yılını komando andıyla kutladı. Elleri tetikte bekleyen Mehmetçik, kararlılık mesajı verdi

Haberler 01.01.2018 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak ile Siirtin Eruh ilçeleri arasndaki bin 850 rakml Gabar Dann zirvesinde konulu Seslice Klasnda bulunan Kara Kuvvetli Komutanl 6nc Motorlu Piyade Tugayna bal 5inci Motorlu Piyade Tabur Komutanl, örgüt örgütlerini etkisiz hale getirmek amacyla operasyonlarn aralksz sürdürüyor. Taburun, Gabar Kartallar olarak da adlandrlan askerleri, geçi güzergahn tuttuklar teröristlere göz açtrmyor. Yarbay Emin Bahadrn emir ve komutasnda, keif, gözetleme ve dinleme faaliyetlerini, teknolojiyi de kullanarak, gece gündüz aralksz sürdüren Gabar Kartallar, her an teyakkuzda bulunuyor. Gelen emirle birlikte çok ksa bir sürede hazrlanarak mevzilere geçen askerler, örgüt üyelerin olabilecei deerlendirilen bölgeleri ar silahlarla ate altna alyor. Söz konusu bölgeler daha sonra drone ile taranp, kontrol ediliyor. Arama ve tarama çalmalar da yapan Gabar Kartallar, gece-gündüz ve yaz-k demeden görev yaptklar bölgeyi hakimiyetleri altnda tutarak, teröristlerin korkulu rüyas oluyor.

Mevzilerde stclar bulunuyor

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) de, bölgede örgüt üyeleriyle mücadelenin yan sra, zorlu bir corafyada bulunan kladaki askerlerin hem rahat hem de moral ve motivasyonu için tüm imkanlar kullanyor. Disiplini elden brakmadan, zaman zaman çeitli faaliyetlerin yapld taburda, özel günler için de programlar düzenleniyor. Programlarda bir araya gelen askerler, saz çalp, türküler söyleyerek eleniyor. Mevzilerde de, nöbet tutan askerlerin üümemeleri için stclar bulunuyor. Nöbetten dönen askerler ise acil müdahale kuvveti biriminde bulunan kuzine sobann banda snrken, piirdikleri kestane ve patatesleri yeyip, kitap okuyup, satranç oynuyor.

Milletimiz müsterih olsun

Tabur Komutan Yarbay Emir Bahadr, Seslicenin geçi güzergahn kontrol eden, Gabar bölgesine en yakn ve en hakim üs bölgesi olduunu belirterek, Birliimiz ayn zamanda TRT verici istasyonunun emniyetini salamaktadr. Taburumuz ülkenin bölünmez bütünlüünü koruma, milletin huzur ve güvenliini salama bilinciyle gece gündüz, yaz k demeden görev yapmaktadr. Aileler ve milletimiz müsterih olsunlar, bu zor corafyada ve zor iklim artlarnda dahi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahl Kuvvetleri bize emniyet, teknoloji ve yaam koullar açsndan her türlü imkan salamaktadr dedi.

Komando andyla yeni yl mesaj

Öte yandan Seslicede vatani görevlerini yapan askerler, Türkiyeye yeni yl mesaj gönderdi. Bölgede arama ve tarama faaliyetine çkmadan önce Türk bayrann altnda tam teçhizatl olarak toplanan Gabar Kartallar, komando and okuyarak, hem terörle mücadelede kararllk mesaj verdi hem de Türkiyenin yeni yln hep bir azdan kutlad. Gabar Kartallar, görev dönüü de yeni yl düzenledikleri programla kutlad. TSKnn yeni yl nedeniyle gönderdii ikramlklarla ziyafet çeken askerler, komutanlarnn da katld programda hep birlikte Türkiyem arksn söyledi.

Türkiye Seslicede omuz omuza

Seslicede omuz omuza vatani görevlerini yapan Trabzonlu Emre, Sinoplu Samet, Diyarbakrl Onur, Nevehirli Muhammed ve Samsunlu Deniz gibi Türkiyenin dört bir yanndan gelen askerler de, bir taraftan mevzilerinde nöbet tutarken, dier taraftan hem ailelerine hem de Türkiyeye yeni yl mesaj gönderdi. Trabzonlu Emre Kurt, devletin kendilerine salad imkan ve artlarla görevlerini icra ettiklerini belirterek, Bu kutsal görevde canlarn seve seve feda eden tüm ehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize ise ifalar diliyorum. Ailemin ve tüm ülkemin yeni yln kutluyorum diye konutu.

Vatani görev her eyden önce

Telefonla ailesinin yeni yln kutlayan Sinoplu Samet çayl, Demin ailemle görütüm. Annemin, babamn ve kardelerimin yeni yln kutladm. Onlardan ayr olmak en azndan yeni ylda üzüntü veriyor ama sonuçta vatani görevi de birilerinin yapmas lazm, bizden önce birilerinin yapt, bizden sonra birilerinin yapaca gibi. imdi sra biz de. Vatani görev her eyden önce. Öncelikle bütün ehit ailelerinin, asker ailelerinin ve kahraman gazilerin yeni yln kutluyorum. Yeni yln bütün ülkemize huzur getirmesini diliyorum. En azndan terörün bizden uzak kald, kötü emellerini gerçekletiremedii bir yl olmasn diliyorum ifadelerinde bulundu.

Diyarbakrl Muhammed Onur Batiyan, aile büyüklerinin ellerinden öptüünü belirterek, hepsinin yeni yln kutladn kaydetti. Nevehirli Muhammed Eken, ilk defa yeni yla ailesinden ayr girdiini anlatarak, hepsini çok özlediini ve yeni yllarn kutladn dile getirdi. Samsunlu Deniz Aslaner ise Tüm ailemin ellerinden öperim. Herkesin yeni yln kutlarm dedi.

Ana Sayfaya Git