Gardırop aileye ulaşıldı

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da, gardıroptan bozma tek odalı evde barınan Hurma Ailesi'ni ziyaret ederek, kendilerine destek verileceğini söyledi.

Haberler 27.03.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Faruk çelik, kentte 2 gündür gardropta yaayan Veysi Hurma, ei Dilek ve çocuklarn ziyaret etti. Gardroptan bozma tek odal evde barnan aileye gereken destein salanacan belirten Bakan çelik, Veysi Hurmann Haliliye Belediyesinde ie yerletirileceini ifade etti.

BAKAN ALEYE EL UZATTI

Hurma ailesinin ailevi nedenlerle sorun yaadn ve gereken çözümün salandn ifade eden Bakan çelik, unlar söyledi:

Aile kendi aile bünyesinde skntlar yaayan bir aile ve kendisine göre bir çk yolu bulmu. Belediyelerimiz bu konuda çok duyarl. Yüzlerce insana bu konularda el atarlarken, böyle bir talebi olmadan kendi kendine bir yöntem bulmu vatanda aslnda gitseydi gerek Haliliye Belediyemiz gerekse Büyükehir Belediyemiz ve valiliimiz hepimiz bu ve benzer arkadalara yardm ediyor. Daha önce de yardm talebinde bulunulmu kaymakamlk belli bir miktar vermi gelmi onu almam. Kendi bünyesindeki sorunu bir ekilde gündeme gelmi bize düen görev ne ise belediye bakanlarmz imdi onlar yerine getiriyorlar.

Devlet olarak vatandalarn sahip çktklarn konumasnda ifade eden Bakan çelik, nallah kendi sorunlarn kendisi çözer, tamamen ailevi bir sorun. Devletimiz sosyal bir devlet, güçlü bir devlet herkesin elinden tutuyor. Her ocan tütmesi için gayret gösteriyor. Böyle bir ey söz konusu deildir. Maduriyet devletimizden belediyelerimizden kaynaklanan bir maduriyetin neticesi deildir. Kendisinden kaynaklanan bir maduriyetin medyaya yansmas bizde dorusu neden belediye ve valilie müracaat etmeden bir ey oldu diye neticede devletimiz görevini yapmak istemi ama vatanda onu uygun bulmam ve sonuç itibariyle ne gerekiyorsa belediyelerimiz yapacaklardr diye konutu.

OTELE YERLETRLD

3 çocuk babas Veysi Hurmay ie aldklarn belirten Haliliye Belediye Bakan Fevzi Demirkol ise, Veysi kardeimizin durumu ile ilgili ailenin daha önceden iddetli geçimsizlik nedeniyle kar kocann ayrlmas ve çocuklarn ortada kalmas söz konusu olmutur. Biz aileye destek olmak ve ailenin birletirilmesi noktasnda hem rehabilitasyon çalmas hem de ailemize i imkan saladk. Daha öncesinde de sosyal yardmlarda bulunmutuk. imdi hem ailenin bütünlemesi açsndan kar kocann rehabilitasyonu hem de i imkan noktasnda yardmc olduk diye konutu.

Bakan çelikin ziyarette bulunduu Hurma ailesi bu geceyi bir otelde geçirdikten sonra kiralanan bir eve yerletirilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git