Gazeteci Tayfun Talipoğlu, İzmir'de kalp krizinden vefat etti

GAZETECİ ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu, İzmir'deki evinde kalp krizi getirdikten sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haberler 22.03.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha önce de kalp krizi geçirdii belirtilen Tayfun Talipolunun olu Canda Talipolu, Kitab ksa süre önce çkmt. Bu hafta sonu da albümü çkacakt. Kendisine görmek ksmet olmad. Onun brakt yerden biz devam edeceiz. Sevenleriyle kendisini en azndan albümüyle buluturacaz dedi.

Televizyon program ve referandum çalmalar için zmire giden gazeteci yazar Tayfun Talipolu, Güzelbahçe lçesinde, arkadalar ile yemekte bulutuktan sonra Güzelyal semtindeki evine gitti. Burada uyumaya hazrland srada fenalaan Tayfun Talipoluna ilk müdahaleyi evde bulunan arkada yapt. Salk ekiplerinin de evde müdahale ettikleri Talipolu, zmir Katip çelebi Üniversitesi Atatürk Eitim ve Aratrma Hastanesine götürüldü. Burada doktorlarn tüm çabasna karn Tayfun Talipolu, yaama tutunamad. Talipolunun ölüm haberini alan çok sayda arkada, yakn ve seveni hastaneye akn etti.

CENAZEY ALMAK ÜZERE OLU GELD

Savcnn hastanedeki ilk incelemesinden sonra Tayfun Talipolunun cenazesi, zmir Adli Tp Kurumuna gönderildi. Ankarada bulunan olu Canda Talipolu da zmire geldi. Adli Tp Kurumu önünde ilemlerin tamamlanmasn bekleyen Canda Talipolu, babasnn daha önce iki kez kalbiyle ilgili salk sorunu ile karlatn söyledi. Canda Talipolu, Krizler yakn aralklarla üst üste geldi. Bünyesi dayanmad. Arkadalar kalp masaj yapmlar ama olmad. Defin için ilgileniyoruz. lemler bittikten sonra defin Ankarada olacak. Perembe günü yapacaz töreni dedi.

Uzun yllar gazetecilik yapan babasnn ksa süre önce kitabnn çktn, bu hafta sonu da yeni albümünün çkacan anlatan Canda Talipolu, öyle devam etti: Bam Teliyle uzun süre önce tannd. Meslee gazetede balad. Söylenecek fazla bir ey yok. Tayfun Talipolunun bu toplumun kendisine en yakn hissettii gazetecilerden birisi olduuna inanyorum. Baka bir ey söylemek istemiyorum. Tayfun Talipolu o. Bu ülkeye birçok katks oldu. Bar ve birliktelik için çaba sarf etti. Eitim, bölgesel ekonomik kalknmalarda çok emek verdi. Herkes tarafndan sevilen ender bir insan olduunu düünüyorum. Yakn zamanda Yol Hikayeleri kitab çkard. Bu hafta sonu da albümü çkacakt. Kendisine görmek ksmet olmad. Onun brakt yerden biz devam ettireceiz. Sevenleriyle kendisini en azndan albümüyle buluturacaz. Kitaplar ve albümüyle bizimle olacak.

1 SAATTEN FAZLA KALP MASAJI YAPILDI

Gazeteci Tayfun Talipolunun ölümüyle ilgili bilgi veren zmir l Salk Müdürü Bediha Salnur, lk çar saat 01.07de 112 birimimize ulat, ekiplerimiz 7 dakika sonra söz konusu adrese ulat. Ekiplerimizin yapt ilk kontrolde sayn Talipolunun eks olduu belirleniyor ve vakit kaybetmeden görevli arkadalarmz evde kalp masajna balyor. Yaklak 1 saat boyunca evde kalp masaj yaplyor, daha sonra sayn Talipolu, kalp masajna ara verilmeden ambulansla hastaneye kaldrlyor. Bu süreçte vücut maalesef cevap vermiyor. Sayn Talipolu baarl bir gazeteciydi ölümü bizleri çok üzdü. Ailesi ve arkadalarna sabr diliyorum dedi.

DAHA ÖNCE STENT TAKILMITI

Tayfun Talipolu, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHPnin Aydnda yapt ön seçimde 4üncü srada yer ald. Genel Merkez tarafndan, Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcann birinci sradan kontenjan aday olarak gösterilmesiyle milletvekillii aday listesinde 5inci srada yer bulabildi. Talipolu, partisi kentten 4 milletvekili çkarnca Meclise gidemedi. Ardndan 1 Kasm 2015 tarihindeki genel seçimlerde de ayn sradan aday olan ve parti örgütleriyle birlikte youn seçim çalmas yürüten Tayfun Talipolu, o dönemde kendini iyi hissetmeyince Aydn Devlet Hastanesine gitti. Yaplan kontrollerde kalp krizi geçirdii belirlenen Talipoluna anjiyo yaplmasna karar verildi. 6 Ekim 2015 tarihinde anjiyo olan Talipoluna stent takld. Talipolu, 2013 ylnda da anjiyo olmutu.

CENAZE TÖREN ANKARADA OLACAK

zmirdeki evinde fenalap kaldrld hastanede hayatn kaybeden gazeteci- yazar Tayfun Talipolunun cenazesi, otopsinin ardndan olu Canda Talipolu tarafndan teslim alnd. Cenaze alnd srada, Genel Bakan Yardmcs Erdal Aksüngerin de aralarnda bulunduu CHPli baz yöneticiler de zmir Adli Tp Kurumuna geldi. Tayfun Talipolu için ilk cenaze töreninin yarn sabah Ankarada, Orandaki cem evinde olaca, ardndan da ölende Kocatepe Caminde klnacak namazdan sonra son yolculuuna uurlanaca belirtildi.

TAYFUN TALPOLU KMDR?

1962 ylnda Karsta doan Tayfun Talipolu, ilkokulu Malatya eker lkokulu ve Eskiehir Yunus Emre lkokulunda okudu. Ortaokulu Eskiehirde, liseyi Ankara Atatürk Lisesinde tamamlad. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1983 ylnda mezun oldu. Siyasi görüleri nedeniyle kaymakam yaplmad ve bu süreçte kargoculuk, Ankara düün salonlarnda ve pavyonlarnda orkestra solistlii gibi birçok deiik i yapt. Milliyet Gazetesinde muhabir olarak balad gazetecilik yaamna önce Star1 TVde, sonra ATVde haber muhabiri olarak devam etti. 1995 ylndan itibaren önce ATVde, 1999dan sonra da NTVde Bam Teli programn hazrlayp sunarak mesleine devam etti. Takvim, Yeni Yüzyl, Cumhuriyet gazetelerinde köe yazarl da yapan Talipolu evli ve 1 çocuk babasyd.

Benim Yolum, Ne çoktular Ne Kadar çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyii, çoluk çocuk Yazlar, Eekle Gelen Aydnlk adl kitaplar bulunan Talipolunun, Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri adl iir ve türkü kasetleri de vard. Haziran 2008den itibaren TRT-1 de Bam Teli programnn yan sra, tartma program Naslsnz sunan Tayfun Talipolu, ayn zamanda Ekim 2007den beri UNICEF Türkiye yi Niyet Elçisiydi. Tayfun Talipolu 2015 seçimlerinde CHPnin 5. sradan Aydn milletvekili aday olmutu.

Ana Sayfaya Git