Gazetecilere internet haberciliği eğitimi!

BİK, Diyarbakır'da 5-6 Aralık tarihleri içerisinde, Gazetecilere yönelik "İnternet Haberciliği eğitimi" verecek.

Haberler 04.12.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn lan Kurumu (BK) Diyarbakrda nternet Haberciliinin Gelitirilmesi konulu bir eitim semineri düzenliyor. Gerçekletirilecek seminere Diyarbakr ve ilçelerinden gazeteciler katlacak.

5-6 Aralk tarihlerinde Diyarbakr Mitannia Regency Hotelde gerçekletirilecek eitim seminerinde katlmc gazetecilere nternet gazetecilii hakknda eitimler verilecek.

DURAN KATILIM GÖSTERECEK

Basn lan Kurumu Genel Müdürü Rdvan Durann katlaca ve eitimin sonunda gazetecilere sertifikalarn verecei toplantda internet gazeteciliinin dünü bugünü ve gelecei konuulacak.

Basn lan Kurumu nsan Kaynaklar Müdürlüü tarafndan gerçekletirilecek proje ile Diyarbakr ilinde yaynlanan gazetelerdeki çalanlarn internet habercilii konusundaki bilgi ve becerilerinin artrlarak gazetelerin internet haber sitelerinin istenen kalite ve nitelie kavumas hedeflenmektedir.

YEREL GAZETELERE DESTEK

Yerel gazetelerde günlük olarak yaynlanan haberlerin ayn zamanda gazetelerin internet sayfalarnda da yer ald ve bu haberlerin dijital ortama aktarlrken haber metinlerinin hazrlan biçimlerinin çevrimiçi habercilie uygunluu noktasnda baz skntlarn olduu göz önüne alndnda verilecek eitimin gazetecilerin internet gazetecilii konusunda yetkinliklerinin artrlmas hedefleniyor.

Diyarbakrda yaynlanan gazetelerin internet haber sitelerinin iyiletirilmesine yönelik düzenlenen eitim toplantsnda internet gazeteciliinin tarihçesi, internet gazeteciliinde yeni olanaklar, haber toplama ve yazma farkllklar, internet gazeteciliinde hedef kitle, internet gazeteciliinde röportaj ve yeni olanaklar, dijital basn fotorafçl, sayfa tasarm, internet gazeteciliinde etik ve hukuki sorunlar ve internet gazeteciliinin gelecei konularnda uzman eitimci tarafndan eitim verilecek.

Günde 8 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak düzenlenecek eitim sonunda katlmclara nternet Habercilii eitim sertifikas verilecek.

Ana Sayfaya Git