Gazi Atatürk dün Diyarbakır’daydı

Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 80'inci yıl dönümü törenle kutlandı.

Haberler 16.11.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Garnda düzenlenen törende, Atatürkün Diyarbakra trenle gelii temsili olarak canlandrld. Trenden inen gaziler, Vali Hasan Basri Güzeloluna ellerindeki Türk bayran takdim etti. Güzelolu da öperek ald Türk bayran örencilere verdi.

Etkinlik, gar önündeki meydanda halk danslar gösterisi ve iir okunmasyla devam etti.

Vali Güzelolu, törende yapt konumada, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Diyarbakra geliinin 80inci yl dönümünü büyük bir cokuyla kutladklarn söyledi.

ATATÜRKÜN DYARBAKIRA GEL

Atatürk ve silah arkadalar ile Cumhuriyetin kurulduu günden bugüne devlet, millet, bayrak, vatan ve milli tüm deerler uruna hayatn feda eden ehitleri rahmet ve minnetle andklarn dile getiren Güzelolu, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün kente 1937 ylnda gelii, Diyarbakra olan güveni, Diyarbakrn milli birlik ve beraberlik açsndan öneminin bir kez daha vurguland bir buluma olmutur. Kurtulu Sava ve mücadelesinde dier tüm iller gibi Diyarbakr, egemenlik ve bamszlk uruna Kurtulu Savann her cephesine ehit evlatlarn gönderen milli duruunun temsilcisi bir merkez olmutur. ifadelerini kulland.

Kurtulu Savandan bugüne kadar bu deerlere sahip çkan kentin son olarak 15 Temmuzda da Anadolunun her köesindeki vatan evlatlar gibi meydanlarda, nöbetlerde dimdik ayakta durduuna iaret eden Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakrn devletine, milletine, Cumhuriyetine sahip çkan bir yer olduunu aktard.

MEDENYETLERN MERKEZ

Güzelolu, Milli birlik ve beraberliimizin mührü olan Diyarbakr, kültürümüzün, medeniyetimizin de çok önemli bir merkezidir. Bugün de Diyarbakr, bölge ve ülkemiz genelinde Cumhuriyeti sonsuza kadar yaatma iradesinde almaz bir kale, terör örgütlerine kar milletiyle dik duran, bütün ihanet planlarna kar topyekun vücut olan bir iradenin temsilcisidir. dedi.

Daha sonra Antparkta devam eden törende anta çelenk konuldu, sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

Törene, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, askeri erkan, kamu kurumlarnn temsilcileri ve örenciler ile vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git