Gazi köşküne restorasyon!

Diyarbakır’ın en önemli turizm cazibe merkezlerinden ve sembol yapılarından biri olan Gazi Köşkü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Haberler 29.07.2019 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn en önemli turizm cazibe merkezlerinden ve sembol yaplarndan biri olan Gazi Kökü, bakm-onarm gerekçesiyle ziyaretçilere kapatlmas sonras yaplan çalmalar aralksz devam ediyor.

Atatürke hediye edilmiti

Yaplan çalamalarn ardndan ziyaretçilere açlacak olacak olan Gazi Kökünün, asl ad Samanolu Köküdür. Mardin kapsnn dnda Dicle Köprüsünün bat yamacnda bulunan Gazi Kökü 15. yüzyldan kalma yap, Akkoyunlu Devleti eseri olarak bilinir. I. Dünya Sava srasnda Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Diyarbakrda Kolordu Komutan iken karargah olarak kulland kök, 1937 ylnda Diyarbakr Belediyesi tarafndan satn alnarak Atatürke armaan edilmiti.

Sur olaylar tahribat artrd

Sur ilçesinde yaanan hendek ve terör olaylar srasnda 1 yl boyunca kapal olan, 10 Austos 2016 tarihinde de, köke çok yakn bir noktada, terör örgütü üyeleri tarafndan yol kenarna park edilmi bomba yüklü aracn çevik Kuvvet Polisine ait servis aracnn geçii srasnda patlatlmas sonucu medyana gelen iddetli patlamada kökün d ve iç svalar dökülmü, camlar krlm, ahap kap ve pencere kasalar da tahrip olup yerinden frlamt.

Ana Sayfaya Git