''Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına''

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi ve Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ''Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına'' projesi kapsamında kentteki ilk öğrenci grubu, gezi için yola çıktı.

Haberler 09.04.2017 - 13:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep, çanakkale ve anlurfaya düzenlenen geziye katlan Siirtli 50 kz örenci, gittikleri illerin 3 gün boyunca tarihini, kültürünü ve doal güzelliklerini yakndan görme ve tanma frsat bulacak.

lk olarak Gaziantepi gezecek örenciler, ardndan ahinbey Belediyesinin tahsis ettii uçakla çanakkaleye gidecek. Örencilere burada ehitlik ve tarihi yerler gezdirilerek, manevi duygular yaatlmak isteniyor.

KHK kapsamnda Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardmcs Ceyhun Dilad Takn, gazetecilere yapt açklamada, ehrimizden önce Gaziantep sonra da çanakkaleyi gezmek görmek, orada vatan uruna verdiimiz ehitlerimizi hissetmek üzere ilk defa 50 kiilik örenci grubumuzu yola çkardk. dedi.

Örencilerin güzel duygularla, çok keyifli anlarla döneceklerini ve hayatlarnda o topraklar görmenin bir dönüm noktas oluturacan düündüünü kaydeden Takn, öyle konutu:

ahsen ben de bunu ilk defa çanakkaleyi gördüümde hissetmitim. Zannediyorum çocuklarmzda oradaki manevi duygular iliklerine kadar hissedecekler. Ailelerine teekkür ediyorum. Onlara salkla mutlulukla çocuklarna kavumalarn hatralarn dinlemelerini diliyorum. Bu organizasyonda bize destek olan Gaziantepte çocuklarmz gezdirecek ve Siirtli çocuklarmzla Antepli çocuklarmz kaynatrarak çanakkaleye götürüp getirecek olan ahinbey Belediye Bakan ahsnda tüm ekibine teekkür ediyorum. Bunlar devam edecek. Her hafta bir gurubumuzu ayn ekilde göndereceiz. Teekkür ediyorum gençlerimize, salkla mutlulukla kavumay diliyorum.

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal leri Müdürü rfan Tekinin bakanlnda belediye tarafndan tahsis edilen otobüs ile 50 kz örenci, Takn, l Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Belediye Bakan Yardmcs Gülal Aygün ve ailelerinin katlmyla belediye hizmet binasnn önünden uurland.

Ana Sayfaya Git