Gaziler İstanbul'da

Diyarbakır'dan gelen gaziler ile şehit yakınları, Sultanahmet Camisi'nde namaz kılarak dua etti.

Haberler 25.04.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbula önceki gece saatlerinde ulaan ehit yaknlar ve gaziler, sabah namazn Sultanahmet Camisinde kld. Burada terörle mücadelede hayatn kaybeden ehitler için dualar okuyan grup, daha sonra Eyüp Sultan Camisine geçti.

Cami meydannda toplanan gruptakiler, hilal oluturarak Medeniyetler beii, peygamberler ve sahabeler ehri Diyarbakrdan herkese selam getirdik, biz hep birlikte Türkiyeyiz yazl pankart açt.

Grup adna konuan Ahmet Büyükburç, demokrasi getireceiz diyenlerin Irakta, Suriyede milyonlarca insan katlettiini belirterek, Bizim bir olmamz, iri olmamz, diri olmamz gerekiyor. dedi.

Bugün stanbulda turistik ve tarihi mekanlar gezeceklerini anlatan Büyükburç, asl hedeflerinin birlik ve beraberlii salamak olduunu dile getirdi.

SULTANAHMET CAMNDE NAMAZ KILDILAR

Büyükburç, Sultanahmet Camisinde sabah namazn kldk, akabinde Eyüp Sultan Camisine geldik. Daha sonra Topkap Saray, Ayasofya ve Dolmabahçe Sarayn gezeceiz. Yarn da müzeleri gezip çanakkaleye geçeceiz. Buradaki asl hedefimiz, güne hep doudan doar derler, biz de diyoruz ki madem güne doudan douyor batda yaayan kardelerimiz, doulusu batls kuzeylisi güneylisi gelin günee doru yürüyün. Anadolunun dört bir yannda yaayan insanlar Douya gelsinler. diye konutu.

Uak Belediyesinin ehit ve gazi aileleriyle 27 Haziranda bir heyet halinde dou illerini kapsayacak 8 günlük bir gezi düzenleyeceini bunun da kendilerini mutlu ettiini ifade eden Büyükburç, çünkü dou hep terörle anlyor, gelin görün kardeim. Bizler Müslümanz gelin görün, basnda çkan yalan yanl haberlerle bakmayn. dedi.

Türk gençliinin mutlaka Gençlie Hitabeyi en az üç defa okumas gerektiini vurgulayan Büyükburç, unlar kaydetti:

Biz aslnda bugün Gençlie Hitabeyi yayoruz. Bugün Anadolunun dört bir taraf cebren, hileyle zapt edilmeye çallyor, onlarn gücü yetmeyecek. Anadolunun topraklar Eyüp Sultan gibi manevi ahsiyetler sayesinde ilelebet devam edecektir, çünkü Anadolu topraklar ehit kanlaryla yorulmutur. Benim bat vilayetlerinde yaayan kardeim, abim, ablalarma, gençlere haykrm, sesleniim udur: Douyu anlatld gibi bilmeyin gelin douda yaayn. Birlik beraberlik adna batda yaayan i adamlar, belediye bakanlar, devlet büyükleri douya mutlaka ziyaretler yapsnlar. Gidemediin yer senin deil, dokunamadn yürek senin deil, gelsinler görsünler.

Ana Sayfaya Git