Gazilere saldırı kınandı!

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, şehit ailelerine ve gazilere yönelik sözlü ve fiziki saldırıları kınadı.

Haberler 09.10.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Can, yapt açklamada, Güneydou gazisi Olcay Avarn 1 Ekim 2019da Ankarann Sincan ilçesinde 5 kiinin saldrsna uradn anmsatarak, ehitlerin emanetleri olan aileleri ve kahraman gazilerin hakarete uradn, iddete maruz kalp gurur ve onurlarnn incitildiini belirtti.

Saldrlar anlamakta güçlük çektiini aktaran Can, Bu tür saldrlarn ehitlerimizi kemiklerini szlattn, kahraman gazilerimizin yaralarna tuz bastn üzülerek belirtmek istiyoruz. Gazilii, baz gazetede köe yazarl yapan ahslarn, yeniden tarif etmeye kalktklarna, hatta daha ileri giderek çakma gaziler bal atarak bizleri sorguladklarna ahit oluyoruz. ifadelerini kulland.

- Sözlü ve fiziki saldrlar knyoruz

Gazi Can, gazilik unvannn peygamberimiz Hz. Muhammetten balayp, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkle devam ettiini anmsatarak, gaziliin, haçl ittifaknn devam olan terör odaklarn bertaraf etmek için kan veren yiitlerle zirveye ulaan ulvi bir deer olduunu aktard.

Gazilik bir ömür boyu tanacak bir onurdur. diyen Can, unlar kaydetti:

Bu saldrlarn maksatl ve planl olduunu düünüyor, bu ahslarn terörle irtibat olup olmadnn aratrlmas gerektiine inanyoruz. Tek düüncesi vatan, bayrak, milletin ortak deerleri uruna can vermeyi göze alan kahramanlara saldrp darp etmek, ehidin emanetlerine aza alnmayacak hakaretlerde bulunmak kimin ve kimlerin iine yarar. Kamuoyunun takdirine sunuyor, bu tür sözlü ve fiziki saldrlar iddetle knyoruz.

Can, Gazime dokunma adl bir kamu spotu hazrlanmas talebinde bulundu.

Ana Sayfaya Git