Geçiş yolları kapatıldı, hedefler imha edildi

İçişleri Bakanlığı'nca PKK'ya yönelik gerçekleştirilen ve 9 ili kapsayan 'Kıran' operasyonları kapsamında belirlenen terör hedefleri, ateş altına alınıyor.

Haberler 28.09.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, PKKl teröristlerin k üstlenmelerini engellemek, teröristleri etkisiz hale getirmek, kullanlan snak ve barnaklar imha etmek amacyla PKKya yönelik, 19 Austos günü rnak, Hakkari ve Van kapsayan Kran-1 operasyonu balatt.

HABER MERKEZ

Irakn yan sra Suriye snrnda ki operasyonun kapsam geniletildi. 27 Austos günü Mardin, rnak ve Batmanda Kran-2 operasyonu balatld. 21 Eylülde de Siirt ile rnak arasnda bulunan, Herekol Da ve Bestler-Dereler bölgelerindeki PKKl teröristlere yönelik Kran-3 operasyonu start ald.

Bugün ise Ar, Idr ve Kars kapsayan Kran-4 operasyonu balatld. Jandarma komando, jandarma özel hareket ve polis özel harekat ile güvenlik korucularnn katld toplam 9 ili kapsayan operasyona havadan da ATAK helikopterleriyle destek veriliyor. Demirören Haber Ajans (DHA), Terör örgütü PKKya yönelik Siirt-rnak hattnda yürütülen operasyon bölgesine girmeyi baard. 2962 metre yüksekliindeki Herekol Danda, terör örgütü PKKya kar amansz bir mücadele veren güvenlik güçlerinin operasyonundan çarpc görüntüler elde etti.

Timler, mayn arama köpekleri eliinde karadan arazi aramas yaparken, teröristlerin kulland ve barnd deerlendirilen bölgeler, roket atlaryla vuruluyor.

nsansz hava araçlaryla(HA) belirlenen hedefler, silahl insansz hava araçlaryla (SHA) imha ediliyor.

MUHTEMEL GEç YOLLARI KAPATILARAK, HEDEFLER MHA EDLD

Herekol Da ve Bestler-Dereler bölgelerinde teröristlerce kullanld deerlendirilen dere yatana baskn yapan timler, dalk alan çevreledikten sonra, el yapm patlayc düzenekleriyle tuzaklanmas muhtemel hedefleri, roket atlaryla ate altna ald. Ardndan da bölgeye komando birlikleri girerek, hedefleri tek tek kontrol etti ve teröristlerin barnak olarak kullanabilecekleri bölgeleri kullanlamaz hale getirdi.

Operasyonda ikisi Terör Arananlar Listesinde, gri kategoride yer alan 48 terörist etkisiz hale getirildi.

Ana Sayfaya Git