Gel tanıtım yapalım

Guinnes Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en uzun insanı olan Sultan Kösen (40), dünyanın en uzun kadını Rumeysa Gelgi’ye (25) Türkiye’yi birlikte tanıtmak için çağrı yaptı. Kösen, "Türkiye’miz için güzel şeyler yapacağımızı umut ediyorum" dedi.

Haberler 15.02.2022 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesinin krsal Alibey Mahallesine bal Dede mezrasnda yaamn sürdüren 2 metre 51 santimetrelik boyu, 27,5 santimetrelik elleri ve 36,5 santimetrelik ayaklaryla 13 ylda 3 defa Guinness Rekorlar Kitabna girmeye hak kazanan dünyann en uzun insan Sultan Kösen, Karabükte yaayan ve 2 metre 15 santimetre uzunluuyla Dünyann un uzun kadn olan Rumeysa Gelgiye çarda bulundu.

Kösen, Gelgiye, yurt dndaki etkinliklerde Türkiyeyi birlikte temsil etme teklifinde bulundu.

Kösen, Gelgi ile birlikte Türkiye için çok güzel iler baarabileceklerini belirterek, Herkesin olduu gibi benim de hayallerim vard.

Guinness Rekorlar Kitabna girmek istiyordum, onu da baardm. Dünyay da gezmek istiyordum, bu sayede 127 ülkeye gittim. Bu ülkelerde faaliyetlerde bulunup ülkemizi tanttm.

Küçük Mardinimizi de dünyaya duyurmak istedik. Bütün istediimiz eyleri baardk. Tüm hedeflerimize ulatk dedi.

Rümeysa ile beraber Türkiyeyi tantabileceklerini belirten Kösen, Türkiyenin en uzun boylu kadn Rümeysa kardeimi de tebrik diyorum. kimiz güzel Türkiyemiz için güzel eyler yapacamz umut ediyorum.

nallah buradan bu haber Rümeysaya ulatnda güzel iler için adm atarz. Ülkemizi tantma frsatmz olur birlikte.

Guinness Rekorlar Kitabnda da beraber çalma frsatmz da olur diye konutu.

Ana Sayfaya Git