Geleceği düşlemek!

Mardin'de "Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek" sergisi açıldı

Haberler 18.06.2021 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakp Sabanc Mardin Kent Müzesi, Rus Avangard. Sanat ve Tasarmla Gelecei Dülemek sergisini sanatseverlerle buluturdu.

Sakp Sabanc Müzesinden yaplan açklamaya göre, Mardinde, Sakp Sabancnn vasiyeti üzerine Sabanc Vakf tarafndan restore edilerek müze ve sanat galerisine dönütürülen Sakp Sabanc Mardin Kent Müzesi Dilek Sabanc Sanat Galerisindeki serginin açl dolaysyla tören düzenlendi.

Sabanc Vakf Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabanc, törende yapt konumada, 2009 ylnda açlan müzenin bugüne kadar birbirinden önemli 9 sergiye ev sahiplii yaptn söyledi.

Açln yaptklar 10. sergiyle de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecinden etkilenen kültür sanat faaliyetlerini bu kadim ehirde yeniden canlandrmaktan gurur duyduklarn kaydeden Sabanc, unlar kaydetti:

RUS AVANGARDI

Muhteem sergimizin yan sra dopdolu bir programla sanata doyacaz. Mardin ve Diyarbakrdaki farkl tiyatrolarda çalan oyuncularla gerçekletirdiimiz kymetli i birlikleri, müzemizde sahnelenecek tiyatro oyunlar bizim için çok deerli. Bilim ve sanat, teknoloji ve kültür bugün hl birbirinden beslenen önemli alanlar. Sabanc Vakf, Sakp Sabanc Müzesi ve Sakp Sabanc Mardin Kent Müzesi ekiplerine serginin düzenlenmesindeki çabalar için teekkür ediyorum. Bizleri bugün yalnz brakmayan Mardinliler bata olmak üzere bu sergide emei geçen herkese çok teekkür ediyor, sergimizin ehrimize uurlu gelmesini diliyorum.

SERGYE LG BÜYÜK

Sabanc Üniversitesi Sakp Sabanc Müzesi Müdürü Nazan Ölçer de 2018 ylnda stanbulda Sakp Sabanc Müzesinde açtklar ve büyük bir ilgi ve cokuyla ziyaret edilen sergiyi, salgn nedeniyle iki yl gecikmeli de olsa Mardinlilerle buluturmann mutluluunu yaadklarn aktard.

Ölçer, Bu sergide ayn zamanda vizyon sahibi bir koleksiyoncunun kaybolan ve unutturulan bir döneme ait eserleri nasl toplayp koruduunu görüyor, onun iyi niyet, umut ve coku tayan bu dönemi gelecee tamasn izliyoruz. Tarih bazen tek bir kiiye böyle bir misyon yükler, bu sergi tek bir kiinin bir döneme ahitlik ettiini ve gelecee tayabildiini kantlamaktadr. deerlendirmesinde bulundu.

Sergi, haftann belirli günlerinde ziyaret edilebilecek.

Ana Sayfaya Git