Geleceğin meslekleri!

Geleceğin meslek öğrencileri Diyarbakır’da fuar düzenledi

Haberler 15.06.2022 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü, gelecein meslek örencileriyle birlikte Meslek Eitim Fuar düzenledi. Fuarda örenciler çalma alanlarn ve örendikleri hünerleri sergiledi.

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü tarafndan Yeniehir ilçesi Ant Park içerisinde Meslek Eitim Fuar düzenlendi. Fuarda 19 meslek lisesi alanlarnda bulunan meslek dallarn sergiledi. Örenciler hem ürettikleri hem de el becerilerini sergiledii fuarda l Milli Eitim Müdürü Murat Küçükali, kur l Müdürü Mustafa Ylmaz, ilçe milli eitim müdürleri, okul müdürleri, örenciler, vatandalar ve iletme sektörü yöneticileri katld. Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü bünyesinde bulunan 30 bin 116 örencinin bulunduu 63 meslek ve teknik anadolu lisesi, 13 bin 632 örencinin de yer ald 58i bal meslek eitim merkezi olmak üzere 5i bamsz bulunurken, bu meslek liselerinde döner sermaye 2022 yl ilk 5 ay toplam 16 milyon 663 bin 288 TL ciroya yükseldi. MESEM program 34 alan 181 dalda meslek lisesi, ustalk ve i yeri açma diplomalar verdiini, örenci says ise devam eden 12 bin 842, yabanc uyruk 260 ve ön kayt says ise 630 olduu açkland.

çOCUKLARIMIZ ALTIN BLEZ KOLLARINA TAKIYORLAR

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Murat Küçükali, meslek lisesinde nitelikli eleman yetitirdiklerini kaydederek örencilerin altn bilezii kollarna takarak meslek hayatna girebileceklerini söyledi. Küçükali, Bugün yl boyunca meslek liselerimizde, meslek eitim merkezlerimizde yaplan faaliyetlerin tantm yaplyor. Bu tantmn amac bu yl liseleri tercih edecek çocuklarmza rehberlik yapmak hem de halk tarafndan bilinirliini de artrmak. Meslek lisesi memleket meselesi diyoruz. Meslek liseleri, sanayi sektöründe aranlan eleman nitelikli yetitiren okullarmz. Dolaysyla biz de tantmn yapalm dedik. Yl boyunca okullarmzda üretilen tüm ürünler burada sergileniyor. 19 meslek lisemiz tarafndan farkl alanlarda yaplan çalmalar halkmza ve örencilerimize tantlyor. Ayn zamanda bakanlmzn balatm olduu mesleki eitim seferberliimizin de tantm yaplyor. Tüm iletmelerimizi sektörlerimizi davet ettik, onlar da stantlarmz ziyaret edip meslek liselerimizde ne üretiliyor, nasl elemanlar yetiiyor, onlar bizatihi görecekler. Döner sermaye iletmelerimiz var. Üretilen tüm ürünlerimiz ve hizmetlerimiz döner sermaye üzerinden sata çkarlyor. Döner sermaye cirolarmzda her geçen yl katlanarak artyor. Tüm belediyelerimize i yapyor, okullarmz, resmi kurumlarmza i yapyor. Döner sermaye üzerinden ihale art aranmyor. Tüm resmi kurumlarmz rahatlkla ihalesiz alm yapabiliyor okullarmz. Kesinlikle çocuklarmz altn bilezii kollarna takyorlar, meslek lisemizden mezun olduklar zaman. Bu da bulunmaz bir frsat dedi.

Ana Sayfaya Git