"Geleneksel Çocuk Oyunları Ligi Projesi"

Diyarbakır'da Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) ile Sur Kaymakamlığınca yürütülen, geleneksel oyunları yaşatmayı amaçlayan "Geleneksel Çocuk Oyunları Ligi Projesi"nin kapanış töreni yapıldı.

Haberler 15.06.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesindeki 10 okulda okuyan 150 örencinin düzenlenen sek sek ve mendil kapmaca müsabakalarna katld projenin kapan dolaysyla Kökler Spor Salonunda gerçekletirilen törende dereceye giren takmlara kupa, örencilere de madalyalar verildi.

Geleneksel çocuk Oyunlar Ligi Projesi

Törende konuan Sur Kaymakam Abdullah çiftçi, Kaymakamlk çOSKF olarak Diyarbakrda bir ilki gelitirdiklerini söyledi.

Unutulmaya yüz tutmu sokak oyunlarn çocuklarmza öretmek ve bu deerlerimizi tekrar geri kazanmak adna bir proje balatmtk. Yarmalar yapld, bugün kupa töreni gerçekletiriyoruz. stedik ki artk çocuklarmz bilgisayar ortamndan, internet bamllndan kurtulsunlar, deerlerimizle, oyunlarmzla bulusunlar. diyen çiftçi, bu konuda önemli bir farkndalk olutuunu aktard.

çiftçi, projeyi Surda 138 okulun tamamnda ve il genelinde de Valiliin himayesinde gerçekletirmeyi düündüklerini ifade etti.

çocuklarn sosyallemesini istediklerini dile getiren çiftçi, unlar kaydetti:

Bugün obezite ve sosyalleme sorunuyla kar karyayz. çocuklarmz sabah akam internet banda vakit geçiriyorlar ve sosyalleemiyorlar. Bu oyunlarla hem sokaklar canlansn hem de gelecek nesillere de geleneksel oyunlar aktarlm olsun.

Etkinliklerimizi Türkiye geneline yaymak istiyoruz

çOSKF Genel Bakan Yardmcs Erdoan Girgin de çocuklar internet ortamndan uzaklatrp sosyal yaama yönlendirmek istediklerini belirtti. Erdoan, Etkinliklerimizi Türkiye geneline yaymak istiyoruz. dedi.

çOSKF Diyarbakr l Temsilcisi Veysi Nazl, 24 Nisanda açl müsabakalaryla balayan turnuvalarn 22 Maysta final maçyla sona erdiini belirtti. Projeyle çocuklarmz dijital ortamdan kurtarmay amaçladk. çocuklarmzn proje sayesinde özgüven duygular artt. ifadelerini kullanan Nazl, projeye destek veren Sur Kaymakaml ve lçe Milli Eitim Müdürlüüne teekkür etti.

Nazl, gelecek yl projeyi kent geneline yaymak istediklerini aktard.

Ana Sayfaya Git