Geleneksel el sanatları Ahlat'ta sergileniyor

Ahlat ilçesinde, 27'nci Uluslararası Ahlat Avrasya Kültür ve Sanat Festivali kapsamında geleneksel el sanatları ürünleri sergileniyor.

Haberler 26.08.2018 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

27nci Uluslararas Ahlat Avrasya Kültür ve Sanat Festivali için Ahlatn çarho mevkisinde hazrlanan etkinlik alannda, Türkiyenin çeitli illerinden gelen geleneksel el sanatlar ustalar bir araya geldi. Festival kapsamnda tahta kak, el yapm bçak, ebru, minyatür, kaftan, çark, baston gibi çeitli branlarda yaplm el sanat ürünleri sergileniyor. Geleneksel el sanatlar festivali, hem yerli hem yabanc katlmclardan büyük ilgi görüyor.

Sakaryann Tarakl ilçesinden gelerek kendine tahsis edilen çadrda tahta kak sanatn sergileyen smail Yldz, bin yllk geçmii olan kak sanatn günümüze tayp, genç nesile tantma mücadelesi verdiklerini söyledi. Kültürel sanatlara sahip çklmas, yaatlmas ve tantlmas gerektiini belirten Yldz, Ahlatta çok iyi karlandklarn belirtti. Yaklak 24 yldr baba mesleini devam ettirdiini belirten Yldz, öyle konutu:

EL SANATLARI SERGLENYOR

Bu kaklarda kullandmz imir ve gürgen aaçlardr. Bu aaçlarn özellii ise minarelleri koruma ve bakteri barndrmama özelliine sahiptir. Bilhassa çocuklarda di sal için çok önemlidir. Günümüzde bu ekilde yemek ka yapanlarda çok azald. Türkiyede bir veya 2 kii kaldk diyebilirim. Bundan dolay da taleplere cevap veremeyebiliyoruz. Kültürel sanatlarmz yaatlmal, sahip çklmal ve tantlmaldr. Öncelikle bilinçli tüketici olalm. htiyaçlarmz emek sahibinden alalm. Biz geçmii bugüne tayan mirasçlarz. Bin yllk geçmii olan kak sanatn günümüze tayp, genç nesile tantma mücadelesi veriyoruz.

Ana Sayfaya Git