Gelişmenin beşiği ailedir!

Siirt'te, İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ve Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her ay düzenlenen eğitim seminerleri kapsamında bu ay "Evlilik" temalı bir program gerçekleştirildi.

Haberler 30.12.2019 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Üniversitesi Merkez Konferans Salonunda düzenlenen ve sunuculuunu Salih Tetikin yapt program, Emin Tetik hocann Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Halkn youn bir ilgi gösterdii programn açl ve selamlama konumasn deal Eitim Vakf (DEV) Siirt Koordinatörü Sabahattin Kele yapt.

Eylül 2019 tarihinden itibaren Türkiye genelinde çeitli seminerler düzenlediklerini anmsatan Kele, Bu seminerlerimizde; evlilik, aile kurumu, çocuk eitimi, neslin muhafazas, ahlaki yozlama, sosyal medya kullanm, uyuturucu kullanm, bilinçli bir toplum inas ve ideal insan konularn iliyoruz. ifadelerini kulland.

Programda, slamda evliliin önemi ile ilgili bir sunum yapan Eitimci Yazar Kenan çaplk, evliliin Allahn emri ve Hazreti Muhammedin en önemli sünnetlerinden biri olduuna dikkat çekerek, evliliin toplumdaki ahlaki yozlamaya set çektiini ve nesillerin ifsadn kurtaracak balca müesseselerden olduunu vurgulad.

yi bir aile hayat sevgidir

slam medeniyetinin, köpekleri kendilerine e, dost, anne-baba seçen Avrupann medeniyetinden çok daha deerli olduuna vurgu yapan çaplk, özellikle inanç ve toplumsal ahlak adna Müslümanlarn batdan alaca hiçbir eyin olmadna dikkat çekti.

Bugün aile kurumunun hiç olmad kadar saldr altnda ve hiç olmad kadar büyük bir sknt ile kar karya olduunu ifade eden çaplk, Müslümanlar olarak bizim ailemizi muhafaza etmek gibi bir ihtiyacmz ortaya çkmtr. te bu seminerler ihtiyaçlara biraz da dikkat çekmek içindir. Aile kurumunun saldr altnda olduu günümüzde Avrupada aileden söz etmek mümkün deildir. Avrupada aile diye insanlarn ben gidip son snkta dinleneyim diyebilecei bir kurum yoktur. Bunun için evlilik, biz Müminlerin Peygamber Efendimizin bir sünneti olarak, dört elle yapmamz gereken ve bu noktada ihya etmemiz gereken bir kurumdur. yi huylu olmak Mümince bir tavrdr, kötü huylu olmak ise eytani bir tavrdr ve bundan uzak durmamz gerekiyor. eklinde konutu.

Empati konusuna da deinen çaplk, yi bir aile hayat sevgi, sayg ve birbirini anlayp deer verme üzerine kurulmaldr. Bir Mümin aile böyledir. çok ükür Peygamber Efendimizin ailesi ve örnek aldmz bizden önceki ailelerin tamam sevgi, sayg üzerine ina edilmi bir aile bir evlilik kurumuydu ki, bugün biz onlarn bize brakt miras ile bu sokaklarda hakk haykrabiliyoruz, izzet ve erefle dolaabiliyoruz. ifadelerini kulland.

stanbul sözlemesi

çaplk, sözlerine öyle devam etti: Tek cümle ile söyleyecek olursak, stanbul Sözlemesi; köpek medeniyetinin bize tanmasnn bir merdivenidir, köprüsüdür, aracdr, bunu bilelim. Diziler, filmler, sinemalar, tiyatrolar, farkl farkl sosyal medya ve sayabileceimiz daha birçok ey aslnda bizim aile kurumunun yok edilmesine yönelik oluturulmu olan projelerdir. Bunun bilincinde olmamz gerekiyor. çünkü onlar düzenli, planl, programl çalyor ve düünün bu planl programl çalmalarn neticeleri bugün kendi toplumumuzun içerisinde görmeye balyoruz. Bakyoruz ki köyde dizi izleyen insanlarn birbirlerine yaklamlar ve birbirlerine kar söyledikleri de farkllayor. Yeni yeni eyler söylenmeye balyor. Belki de bizim neslimizin veya bizden önceki neslin düünemeyecei eyleri u an bu insanlar birbirlerine söylüyor. Ne için? Bu dizilerle bu tahribat, köylerdeki en ücra evlere kadar ulatrlyor. ehirdekiler de köydekilerdekiler de etkileniyor. Bunun için Mümince bir aile Mümince bir duru ile yola devam etmemiz gerekiyor. ifadelerine yer verdi.

Merhameti vicdanszda ararsanz botur

Mevlnann, Eer siz aile kurumunu batda ararsanz orada sadece köpeklerle arkada olan insanlar görürsünüz. sözüne atfta bulunan çaplk, Aile kurumunun kökleri bizim medeniyetimizdedir, vefay vefaszda, edebi hayszda, merhameti vicdanszda ararsanz botur, aramamak lazm. dedi.

Aile dünyaya gelmenin eii insan olmann da beiidir

Bugün Avrupa kaplarnda dolalarak ailenin kurtarlamayacan, maneviyatn, izzet ve erefin hiçbir zaman elde edilemeyeceini ifade eden çaplk, çünkü Avrupann bizden istedii bizim bir hiç olmamzdr. diye belirtti.

çaplk, Medeniyet bizim inancmzdadr, Peygamber Efendimizin sünnetindedir. Biz huzuru, mutluluu, kardelii, birlii, beraberlii köklerimizde bulacaz. Eer bugün onlar merhametli olsayd bütün slam beldeleri bombalanmazd, talan edilmezdi, sömürgeletirilmezdi, mülteciler her gün urada burada ölmezdi. Ne için? çünkü bunlarda vicdan, merhamet, vefa yok. Dolaysyla onlarda olmayan bir eyi ne için onlarda arayalm? Aile noktasnda onlardan hiçbir aray içinde bulunmayalm. Peki, bizim tasavvufumuz ne olacaktr? Sami Hayrettin Hocann çok güzel bir sözü vard Aile dünyaya gelmenin eii, insan olmann da beiidir. Biz inancmz anne ve babamzdan alrz, çünkü onlar güzel Müminlerdir. Beikte dünyaya geldiimizde eik olarak dünyaya haykrabileceimiz tevhidimiz, ahlakmz, ibadetimiz, namazmz ve slami bir duruumuz bu aile vesilesi ile bize veriliyor. Bizim bu aileyi kurmamz lazm. eklinde konutu.

Bir bedende ah damar ne ise aile kurumu da ümmetin ah damardr

Bir bedende ah damar ne ise aile kurumunun da ümmetin ah damar olduuna ve bu damarn kesilmesi durumunda ümmetin derman, güç, kuvvetinin gideceine, darmadan olacana dikkat çeken TTHADUL ULEMA üyesi Mehmet Ali Altun ise Bizler burada gerçekten çok hassas bir meseleyi konuuyoruz. Kurann gündemine tad ve Peygamber Efendimizin Hane-i Saadet diye slam tarihine nakettii, kurduu bir kurumdan bahsediyoruz. Malumunuz slam dümanlar durmadan gece gündüz çalyorlar. Projeli, planl, beraber, bilerek, aratrarak çalyorlar. Bütün bu çalmalarnn sebebi de saadetimiz ve selametimiz için deil bizi ykp güçsüz duruma düürmek, bizi bölmek ve bizi tamamen ortadan silmek için dayandmz bütün noktalar tahrip etmek için çalyorlar. çaltlar ve bizim ifrelerimizi krdlar. Maalesef slam ümmetinin ifrelerini bir bir krdlar, bizim kurumlarmza, mahremlerimize girdiler ve maalesef içimizi boaltlar. Ksaca tarif edecek olursak onlarn bu sinsi ve kalleçe çalmalarnn neticesi slam ümmetinin mahrem olan kurumlarnn ifrelerini krdlar, damarlarn kestiler ve u anda biz can çekiiyoruz. Maalesef önümüzde u anda iftihar ve gururla anlatacamz bir ey yoktur. Ta üstünde ta kalmam diyebileceimiz bir vaziyete geldik. diye konutu.

Aile, Hazreti Muhammedin ve bütün peygamberlerin sünnetidir

Allahn sizin için nefsinizden bir zevce yaratmas, onunla ünsiyette bulunmanz ve aranza muhabbet ve merhamet koyarak sizi huzura, selamete eritirmesi Allahn ayetlerinde açkça belirtilmitir. diye konuan Altun, ailenin Hazreti Muhammedin ve bütün peygamberlerin sünneti olduuna vurgu yapt.

Aile yklmadan toplum ve ümmet yklmaz

Aile kurumunun; toplum ve ümmeti ina ettiini ve eiten bir talimgh konumunda olduunu ve bunu dümanlarn çok iyi bildiini belirten Altun, Aile yklmadan toplum ve ümmet yklmaz. Bu bilinçle hareket eden dinsizler maalesef u anda aile kurumuna olabildiince saldrmaya, tahrip etmeye, içini boaltmaya çalyorlar. dedi.

Müslümanlara düen görev huzur yuvalarn tekrar ina etmektir

Hep birlikte bu aziz slam ümmetinin en deerli kurumu olan aile kurumunu, slami bir havayla ve atmosferle tekrardan eski özüne döndürmek için var gücümüzle çalmak zorundayz. diye ifade eden Altun, aksi takdirde yarnlarn Müslümanlarn için çok daha kötü olacan belirtti.

Altun, Bize düen huzur yuvalarn tekrardan ina etmektir. Allah rzas için bu meseleye ciddiyetle eilelim. Kendimize gelelim. Adeta seferberlik ilan edelim. Bir yangn var, u anda evlere hkim deiliz. Kzmza, çocuumuza hkim deiliz ve söz geçiremiyoruz. Kanun bizim deildir. Kimindir peki? Maalesef kanun onlarndr ve onlar eitip büyütüyor. dedi.

Ana Sayfaya Git