"Gelin Kardeş Olalım Projesi" ile deneyimler paylaşıldı

"Gelin Kardeş Olalım Projesi" kapsamında, Antalya'nın Gazipaşa İlçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kardeş ilçe olarak eşleştirildi.

Haberler 26.06.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalya l Tarm ve Orman Müdürlüünün ülke geneli için, Gelin Karde Olalm proje çars kapsamnda, Diyarbakr Merkez Sur lçesinin hazrlayp sunduu proje, Antalya l Müdürlüü Komisyonunca kabul edilerek Gazipaa Tarm ve Orman lçe Müdürlüü ile Sur lçe Tarm ve Orman Müdürlüü karde ilçe olarak eletirildi.

Dört gün süren proje kapsamnda, Gazipaa lçesi, teknik bir heyetle Sur çiftçilerini sahada ziyaret ederek bilgi alveriinde bulundular.

Teknik gezi kapsamnda, Antalya ve Gazipaa lçe Tarm ve Orman Müdürlüünden gelen heyet incelemelerine balad. Sur Tarm ve Orman lçe Müdürü Mahmut Akba makamnda ziyaret eden teknik heyete, lçe Müdürlüünce bilgilendirmeler yapld.

GELN KARDE OLALIM

Teknik heyet, program çerçevesinde Sur lçesi Ziraat Odas Bakanln ziyaret etti. Ziraat Odas Bakan Mehmet irin Demir tarafndan bölge üreticilerinin sorunlar, avantaj ve dezavantajlar, bölgenin bitkisel ve hayvansal üretimi hakknda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Sur lçesi Kaymakamn makamnda ziyaret eden heyet, lçe Kaymakam Abdullah çiftçi ile proje hakknda istiare yapt. çiftçi, buna benzer dezavantajl gruplara yönelik projeleri destekleyeceklerini söyledi.

Teknik heyet, son olarak Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolunun da katld Alibardak Köyünde düzenlenen Diyarbakr Buday Hasat Sezonunun açlna katlarak karde proje hakknda Güzeloluna bilgilendirme yaptktan sora ilçeden ayrld.

Ana Sayfaya Git