Genç Bilâller!

Diyarbakır'da İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında; "Genç Bilâller Ezan Okuma Yarışması" yarışması yapıldı. Derece alan öğrenciler ödüllendirildi.

Haberler 16.03.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdürlüüne bal mam Hatip Lisesi örencileri arasnda organize edilen Genç Billler Ezan Okuma Yarmas sonuçland. Yarmada derece alan örenciler ödüllendirildi.

Kayapnar Yahya Kemal Beyatl Anadolu mam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleen programa; l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, l Milli Eitim Müdür Yardmclar Süleyman lge ile Serkan Batur, Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari, Kayapnar lçe Müftüsü Mehmet Srr k, l Milli Eitim ube Müdürleri Necdet Güler, Naif Kele ile Mansur Kendal, Okul Müdürü Selahattin Balkan, öretmenler ve örenciler katld.

GENç BLALLER

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan Kuran- Kerimi Güzel Okuma l Birincisi Ufuk Öziçin Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda aç konumas l Milli Eitim Müdürü Aslan yapt. Aslan, Deerli gençler sizler, Asmn nesillerisiniz. Diyarbakrda eitim gören 500 bine yakn örencimin hepsi birbirinden deerlidir. Ama mam Hatipli olmak daha da farkldr. Bugün ülkemizin diplomal insanlardan daha çok iyi yetimi, nitelikli, güzel insanlara ihtiyaç vardr. Hangi makam ve mevkide olursanz olun; yüreiniz insan sevgisiyle dolu, Allahtan korkan, ahirete inanan insanlar olun. Tüyü bitmemi yetimin hakkn koruyan, halka hizmet hakka hizmettir anlayyla yetien bir nesile ihtiyacmz var. çanakkale ruhunu kaybetmediimizi Kürdüyle, Türküyle, Lazyla, çerkeziyle 15 Temmuz hain darbe gecesinde verdiimiz mücadeleyle bir kere daha bütün dünyaya göstermi olduk. Deerli evlatlarm unu sakn unutmayn ki; rkçlk bir ideoloji deildir. Irkçlk bir fikir de deildir. Sizler de bu hastalktan uzak iyi ve güzel insan olma gayesiyle bu memlekete hizmet edeceksiniz eklinde konutu.

DERECE ALANLAR

Aslann ardndan Kayapnar lçe Müftüsü Mehmet Srr k ile Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari de örencilere hitaben ksa bir konuma yapt. Konumalarn ardndan Anadolu mam Hatip Lisesi ve çPL bünyesindeki mam Hatip Liselerinde örenim gören erkek örenciler arasnda Genç Billler Ezan Okuma Yarmas gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git