Genç kız kayıp!

18 yaşındaki genç kız kayıplara karıştı

Haberler 12.07.2018 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda polis olma hayali kuran Kübra çimen, kendisini polis olarak tantan ahs tarafndan kandrlarak kaçrld. Perian hale gelen Kübrann ailesi, kzlarn bulana 20 bin liralk ödül vereceini vadetti.

Diyarbakrda polis olma hayali kuran 18 yandaki genç kzn, kendisini polis olarak tantan ahs tarafndan kandrlarak kaçrld ileri sürüldü. Perian hale gelen genç kzn ailesi, kzlarn bulana 20 bin lira ödül vereceini vadetti.

Diyarbakrn Balar ilçesinde 9 çocuklu bir ailenin 6. çocuu olan Kübra çimen, çocukluk yllarndan bu yana asker veya polis olma hayali kurdu. Bu isteini ailesine de dile getiren Kübra, eitimini tamamlamak için çaba sarf etse de lise ikinci snfta okulu brakt. Polis olma hayali hiç sönmeyen Kübra, kardeinin telefonunu kullanarak sosyal medya üzerinden kendisini polis olarak tantan bir kii ile tant. Bir süre yazan ikiliden zanl, Kübray polis olduuna ikna edip onu da polis yapabileceini belirterek yanna gelmesini istedi. Üniforma hayali ile yanp tutuan Kübra, önceki gün yatana yastk brakp üstünü örttükten sonra brakt notla ortadan kayboldu. Ailesi, Kübrann telefonda konutuu kiiye ulaarak kzlarnn nerede olduunu örenmek istedi. Zanl tarafndan aldklar yantla oka giren aile, durumu polise bildirdi. Yaplan incelemede zanlnn sahte hesap açt tespit edilirken, ahsn yakalanmas için çalma balatt. Güvenlik güçlerinin arama çalmalarnn yan sra aile, bastrd afileri Diyarbakrn dört bir yanna asarak Kübray bulann kendilerine ulamas halinde 20 bin lira ödül vereceklerini vadetti.

Sahte polis kardeimi, polis yapmak yalanyla kaçrd

Kübrann aabeyi Mehmet çimen, geçtiimiz gün sabah 05.00te uyandn ve telefonunun yannda olmadn fark ettiini söyledi. Kübrann kapsnn kilitli olduunu belirten Mehmet çimen, kapy zorla açtklarn ve kanepenin üzerinde yastklarn serildii üzerinin de örtülerek insan süsü verildiini ifade etti. Kübrann masaya not da braktn kaydeden acl aabey çimen, katta Ben polislie kaydolacam. Beni polis yapacak bir arkadam. Onun yanna gideceim beni merak etmeyin notunun olduunu bildirdi. Kardeini polis yapaca yalann söyleyen ahsla irtibata geçtiklerini dile getiren çimen, Durumu emniyete bildirdik, emniyet hesaba bakt sahte hesap olduu söylendi bize. Organize suç çetesiymi. uan hala konuuyoruz adamla polisler seni her yerde aryor diyoruz. Bizle dalga geçer gibi ben de bunu yedim. Siz bunu kime anlatyorsunuz diyor. Zaten kz kardeim çok saf akli dengesi fazla yerinde deil. Kz getir, kz senin yannda diyoruz. Hiç inandrc deilsiniz diyor. Emniyete bildirdik. Savc izni olmadan mobese kaytlarna baklmyor. Kz 18 yanda ve mektup da brakt için bir ey de yapamyorlar dedi.

Bulana 20 bin lira ödül

Kardeinin bir an önce dönmesini isteyen çimen, konumasn öyle sürdürdü:

Kandrldn çok iyi biliyoruz. Geri dönmek istese de adamlar alkoymu olabilir. Devlet büyüklerimize sesleniyorum. Savc arama iznini çkarmalarn istiyoruz. Kzn o adamn yannda olduundan eminiz. Kuzenim adamla bir hafta önce konumutu, baya bir tartmlard. imdi de bu olay gerçekleti. Kz kardeimin akli dengesi fazla yerinde olmad için kendi istei ile kaçtna inanmyoruz. Bulana ya da yerini bildirene 20 bin lira ödül vereceiz. Birçok yerden bize ihbar geliyor. Her yerden ihbar geliyor. Emin olmadkça ödülü almak için yalan ihbar yapmasnlar.

Anne gözyalar içerisinde dönmesini istedi

Kübra çimenin annesi Güllü çimen de kznn kaçrldn belirterek gözyalar içerisinde evladnn geri dönmesini beklediklerini söyledi. Perian hale gelen çimen ailesi, üzerinde Kübrann resimleri ile iletiim bilgilerinin bulunduu afileri Diyarbakrn dört bir noktasna asarak kardelerinden gelecek güzel haberi beklemeye balad.

Ana Sayfaya Git