Genç kız kayıpta!

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde dershaneye giden 17 yaşındaki Zeynep Eken, iddiaya göre dershane çıkışı 6 kişi tarafından kaçırıldı.

Haberler 19.03.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde, dershane çk 6 kii tarafndan kaçrlan 17 yandaki Zeynep Ekenden 21 gündür haber alnamyor. Zeynepin bulunmas için çalmadk kap brakmayan Eken ailesi, kardelerinin bulunmas için yetkililerden yardm bekliyor.

Geçtiimiz yl liseyi bitiren Zeynep Eken, bu yl üniversite snavlarna hazrlanmak için ablas Hanife Eken ile birlikte bir dershaneye kaydoldu. Üniversite eitimi almay çok isteyen Eken, yaklak 6 ay boyunca derslerini ihmal etmedi. 18ine girmesine az bir zaman kalan Zeynep Eken, iddiaya göre 21 gün önce dershanesinin önüne gelen 6 kii tarafndan kaçrld. Ekenin ailesi, o günden beri çalmadk kap brakmamasna ramen kardelerine bir türlü kavuamad. Kaçrldktan bir hafta sonra 3 ablas tarafndan görülen Zeynep Ekenin bulunmasn isteyen aile, yetkililerden yardm bekliyor.

Zeynepin aabeyi Ramazan Eken, kardeinin geçen sene liseyi bitirdiini, bu sene üniversite snavlarna hazrlanmas için dershaneye kaydolduunu söyledi. Ramazan Eken, Eitim gördüü dershane önünde aldmz duyumlara göre, iki arabayla gelen 3 bayan ve 3 erkek tarafndan kaçrld. 21 gündür haber alamyoruz. Tüm kolluk kuvvetlerine söylememize ramen hiçbir sonuca ulaamadk. Bütün mercilere sesleniyorum, vicdan sahiplerine sesleniyorum gören, duyan veya herhangi bir ey bilen varsa Allah rzas için bir an önce bunun bize ulatrlmasn rica ediyorum dedi.

Kendi rzas ile gitmise konuyu kapatacaz

Kz kardeinin kimler tarafndan kaçrldn bildiklerini kaydeden Ramazan Eken, öyle konutu:

Bundan 13 gün önce, kardeimin kaçrlmasndan 8 gün sonra elçi eliinde 3 kz kardeim kaçranlarla görütü. Bizim bir artmz vard, odada kimse olmadan kz kardeimizle görümek istedik. Eer kendi rzas ile gitmise bu konuyu kapatacaktk ama deilse alp gelecektik. Ne yazk ki bizi oyuna getirdiler, 8-10 adam kardeimin banda durmu kza dayatmalarla konuturmaya çaltlar. Evet desen de hayr desen de bu olay bitmitir dediler. Bunu emniyete, savcla bildirdim, gereinin yaplmasn, kz kardeimin bulunmasn ve bize teslim edilmesini istiyorum. Kz kardeimizin nerede olduunu bilmiyoruz, haber alamyoruz, ölümü sa m ondan bile üpheliyiz artk.

En son ablas ile konuup dershaneden çkm

Zeynep Ekenin ablas Adalet Bçak ise Zeynepin zorla kaçrldn ve onu gördüklerinde ok geçirdiklerini söyledi. Bçak, Neredesin Zeynep bizi duymuyor musun, biz senin zorla kaçrldn biliyoruz. Ben senin yanna geldim, bütün her eyi gördüm, kardeim ben seni suçlamyorum, ne zaman gelirsen kapm sana açktr, yeter ki gel diye konutu.

Zeynepin ablas Hanife Eken de en son geziye gittikten sonra kardeinin yanna geldiini ve kendisi ile sohbet ettiini söyledi. Hanife Eken, En son biz geziye gitmitik, kardeim benim yanma geldi, snfma geldi, benimle konutu geziye gidip gitmediimizi sordu. Daha sonra ek dersleri vard ve snfna girdi. Bu konumadan sonra onu göremedim ve bulamadm. Ardndan onunla görümeye gittiimizde bana sarlmad, elini tuttum elini sktm ve hiçbir ey hissetmedi. Ben onun en yaknydm, arkada, kardeiydim benimle konumad bile. Tepkisizdi, onlardan çok korkuyordu, ne olur kardeimi bulup bize teslim edin eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git