Genç kızlık gururunu bir kenara bıraktı, Türkiye’ye sesleniyor

Diyarbakırlı 18 yaşındaki Zeynep Onat, 3 yaşında yakalandığı cam kemik hastalığının pençesinden kurtulamadı. Genç kızlık gururunu bir kenara bıraktı, Türkiye’ye sesleniyor

Haberler 03.07.2018 - 12:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genç kzlk gururunu bir kenara brakp Türkiyeye seslenen Onat, yetkililerden kendisine yardm eli uzatlmasn bekliyor.

Onat, 11 çocuklu bir ailenin son çocuu olarak dünyaya geldi, 3 yana kadar hiçbir hastal bulunmayan Onatn sonraki hayat, kalça çk tespiti ile mahvoldu. Ailenin hastala kar bilinçsizlii ve maddi imkanszlklar nedeniyle Onat, cam kemik hastalnn pençesine yakaland. 15 yl içerisinde krlmadk kemii kalmayan Onat, daha önce utand için göstermedii yüzünü artk, yetkililerden birinin görüp yardm edecei umuduyla göstermeye balad. Sesini Türkiyeye duyurmaktan baka çaresi kalmayan Onat, yatlar gibi üniversite veya evlilik hayali kurmak yerine, krlan kemiklerinin acsndan kurtulmann hayalini kuruyor.

Lütfen Cumhurbakanmz bu sefer benim sesimi duysun

Onat, cam kemik hastalna 3 yanda yakalandn söyledi. Kalça çknn ardndan ailesinin bilinçsizlii ve ihmalkarl nedeniyle cam kemik hastalna yakalandn belirten Onat, kemiklerinin krlmasnn ilk zamanlarda yava yava baladn dile getirdi. Onat, Bir süre sonra kollarm krlmaya balad. Ardndan tüm kemiklerim krld. Daha sonrasnda krlan kemiklerim ekil bozukluu ile kaynad ve kollarm, vücudum ekilsiz oldu. nsann yardma muhtac olduu zaman yüzünü göstermek zorunda kalyor. htiyaç olduunda, elinden bir ey gelmediinde insan her eyi yapar. Geçen sefer konuunca çok utanmtm ve yüzümün gösterilmesini istememitim. Bana yardm elinin uzanabileceini düünmütüm ama kimse sormad bile durumumu. Tekrardan Cumhurbakanmza seslenmek istiyorum, lütfen bu sefer benim sesimi duysun dedi.

Armdan dolay evlilii, özel hayatm düünemedim

Okul hayatnn hiç olmadn anlatan Onat, konumasn öyle sürdürdü:

Ben hiç okul okumadm, ailem izin vermedi. Engelliler için muhakkak okumak için imkanlar vardr ama, ne yazk ki bu konuda da ailem engel oldu. Günlerim, bir yerim armasn, krlmasn, bugünüm salkl geçsin, gece gündüzüm bunlar düünmekle geçiyor. Özel hayatm düünecek durumda deilim, okul okusaydm ne olacaktm, hangi meslei seviyorum, evleneyim, sevdiim olsun gibi eyleri hiç düünme ansm olmad. 15 ylm ben salmla cebellemekle geçirdim. Daha bundan iki gün önce de hastaneye yattm, kemiklerim, burkulan yerlerim aryor, szlyor. Eer ben bir tedavi görmezsem krlyor, tedavi de çok fazla yeterli gelmiyor, yetkililerden bana yardm ellerini uzatmalarn bekliyorum.

Ana Sayfaya Git