Genç modacı, Diyarbakır'ın adının artık terörle anılmasını istemiyor

DİYARBAKIRLI modacı Recep Demiray (25), İstanbul'daki defileden aldığı ödülle yaşadığı kente döndü. Demiray, Diyarbakır'ın adının artık terör olaylarıyla anılmasını istemediğini söyledi.

Haberler 28.11.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda lise yllarndan bu yana modayla yakndan ilgilenen Recep Demiray, Mustafa Kemal Üniversitesi skenderun Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarm Bölümünden mezun oldu. imdiye kadar 4 defile düzenleyen Demiray, son olarak geçen hafta stanbulda düzenlenen KKTC Türkiye Yln En yi Ödülleri yarmasnda ödül ald. Birçok dizide oynayan ünlülerin kostümlerini de diken genç tasarmc, kentte kendi adn verecei bir tasarm atölyesi açmak istiyor. lk etapta olgunlama lisesinde örenim gören kz örencilere açaca atölyede eitim vereceini söyleyen Demiray, ayn zamanda hazrlad projelerle kentin tantm için de çalmalarda yer almay hedefliyor.

GENç MODACI

Demiray, Üniversiteyi bitirdikten sonra stanbulda birçok moda okulunda da eitim aldm. Sertifika aldm. lk koleksiyonum 10 parçalk bir koleksiyondu. Diyarbakr temalyd. Güzel bir defile ortaya çkt. Bursada kadnlar defilesi olarak ikincisini yaptm. Teröre kar üçüncü defilemi yaptktan sonra son olarak Zeki Müren ödül gecesinde Bursada bir defile gerçekletirdim. Bu defilenin ardndan ödülümü aldm. Geçen hafta stanbulda düzenlenen KKTC- Türkiye yln en iyileri ödül gecesinde en iyi moda tasarmcs oldum dedi.

Demiray, Diyarbakr artk terörle deil de moda tasarm alannda tantabilirim. Defileler olacak. Güneydou için sanatç olarak terör olaylarnn ön planda olduu bu bölgelerde, çou insan i yapamaz duruma geldi. Bunlarn önüne geçebileceime inanyorum dedi.

Ana Sayfaya Git