Gençler ekran bağımlısı!

RTÜK Başkanı Şahin: Gençlerin günde ortalama 2 saat 13 dakikası internette geçiyor

Haberler 17.06.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

RTÜK Bakan ahin, Üst Kurulun 2019da yapt çocuklarn medya kullanm alkanlklarna yönelik aratrmaya göre, gençler günde ortalama 2 saat 13 dakika internet kullanyor. dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Bakan Ebubekir ahin, 2018-2019 eitim öretim döneminin tamamlanmas dolaysyla yapt açklamada, örencilerin yaklak 3 ay sürecek yaz tatiline baladn belirtti.

Karne sevinci yaayan tüm örenciler ile öretmenlerine iyi tatiller dileyen ahin, Bu yaz tatilini dinlenerek ve elenerek geçirmenin yan sra verimli geçirmenin de önemli olduunu düünüyorum. ifadesini kulland.

ahin, hem örencileri hem de velileri sanal tehlikelere kar uyard.

RTÜK Bakan ahin, Üst Kurulun bu yl yapt çocuklarn medya kullanm alkanlklarna yönelik aratrma sonuçlarn da paylat.

Örencilerin önemli bölümünün, günlük bir saat olarak tavsiye edilen internet kullanm süresini atna dikkati çeken ahin, Gençler günde ortalama 2 saat 13 dakika internet kullanyor. Gençlerin yüzde 21i ekran banda geçirdii zaman kontrol edemiyor. dedi.

nternet kullanrken holanlmayan kii veya içeriklerle karlama durumu sorulduunda, örencilerin yüzde 44,2sinin evet yantn verdiini belirten ahin, her 4 örenciden birinin internette holanmad kii veya içerikle karlatnda bunu kimseyle paylamadn söyledi.

Örencilerin internette rahatsz olduklar konularn banda yüzde 34,8 ile siber zorbalk geliyor. bilgisini paylaan ahin, aratrmann, erkek örencilerin kzlara göre hem daha fazla siber zorbala maruz kaldn hem de daha fazla siber zorbalk uyguladn ortaya koyduunu belirtti.

Geç saatte TV izleme oran artyor

ahin, çocuklarn televizyon izleme alkanlklarna da deinerek, unlar kaydetti:

Örencilerin hafta sonu televizyon izledikleri saat dilimlerine bakldnda, geç saatlerdeki izlemelerin artt görülüyor. Saat 21.00-24.00 arasnda örencilerin yüzde 41inin televizyon banda olduu belirlendi. Benzer bir eilimle gece 00.00-03.00 aras izlemelerin de yüzde 14,6ya yükseldii saptand. Bu aralk korumal saatler olmadndan, ebeveynlerin bu saatlerde yaplan izlemelere daha dikkatli yaklamalar önemli. Tatil dönemlerinde geç saatlerde yaplan izlemelerde art olacan öngörerek ebeveynlere bu konuda dikkatli olmalarn öneriyoruz.

ahin, tatilde örenciler ve velilerin ekran bamllna kar bilinçli, siber dünyadaki içerikler ve kiilere kar da dikkatli olmas gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git