Gençler kehribara yöneldi!

Oltu taşı bulunamayınca gençler kehribara yöneldi

Haberler 05.08.2021 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ifalar saymakla bitmeyen doal talar ilenerek kolye ve tespih haline gelmeye devam ederken daha önce kullanlan oltu ta bulunamaynca gençlerin yeni yeni oda kehribar talar oldu.

ifalaryla vatandalarn gözdesi haline gelen doal talar kolye, bileklik, tespih ve saat gibi alanlarda tasarlanmaya devam ediyor. Daha önce gençlerin ilgi oda olan olan oltu ta bulunamaynca son zamanlarda kehribar talar gözde haline geldi.

KEHRBARA YÖNELDLER

Diyarbakrda 10 yldr doal ta ilemecilii yapan Seyithan en, kehribar talarnn yurt dnn da oda olduunu aktard. en, Kehribar ve gümü dükkan iletiyorum. Kehribarn çeitleri ve modelleri var. ifa ta olarak biliniyor kolye, bileklik, halhal olarak kullanlyor ayryeten tespih olarak kullanlyor. Kehribar ba bana bir reçinedir yüzyllarca yer altnda kaldktan sonra fosilleiyor, talayor talandktan sonra ileniyor. Gençlerin büyük bir çounluu kolye olarak kullanyor bende de mevcut faydalar gerçekten var halk arasnda da var. Bu talar dardan bize geliyor Rusyadan Ukraynadan ilenilmi haliyle bize gönderiliyor. Gençler tesbihi çok seviyor eskiden oltu ta vard bizim gençliimizde de vard, biz kullanyorduk fakat imdi herkes kehribar kullanyor. Biz oltu ta aryoruz bulamyoruz, talep olmad için kimse getirip satmyor. uan genelde hepsi kehribar tercih ediyor, kehribar kendi arasnda bölümlere ayrlyor ate kehribar, zar kehribar, baa kehribardr. Burada rabet olmasna ramen darda daha çok rabet var. Rusyada evlerin kap kollar hep kehribar, kahve fincanlar hep kehribar, emsiye uçlar hepsi kehribar farkl türlerde kullanlyor masa saatleri bile kehribardan yaplyor. Gençlerimiz genellikle bu hastalkta hep ifa ta olarak kullanyor hem de görsel tespih, kolye taklyorlar. Hastalktan dolay büyük bir talep var. Boynumdaki sar kehribarn rengi krmzlam faydasn gördüümüz için rengini atyor. Ana rengine, hamuruna dönmeye balyor. Zaten rengi deitii zaman ne kadar faydal olduunu anlayabiliyoruz. Eskide oltu ta ve koka aaçlar vard onlardan yaplrd fakat uan yüzde 99 diyebiliriz ki herkes kehribar tercih ediyor. kehribarlarn farkllklar çeitleri var. Osmanl kehribar var gram altndan daha pahal yatrm amaçlda kullanlyor, çekmek içinde, görsel amaçlda kullanlyor, altn taklyor gümü püsküller taklp kullanlyor dedi.

Ana Sayfaya Git