Gençlerden ‘Engel olma destek ol’ projesi

Diyarbakır’da sosyal medya üzerinden toplanan bir grup, engelli rampaları önünde pak eden araçlara not bıraktı.

Haberler 16.03.2019 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda sosyal medya üzerinden toplanan bir grup, çocuklar Üümesin sayfas altnda bir proje balatt. Gençler Engel olma destek ol slogan ile balattklar proje kapsamnda engelli rampalarn önüne park eden araçlarn camlarna notlar brakarak farkndalk oluturmaya çalt.

Diyarbakrda toplanan bir grup genç, özellikle engelli rampalar ve sar çizgiler üzerine park edilen araçlarla ilgili bir proje balatt. Proje kapsamnda gençler, Engel olma destek ol diyerek kollar svad. Bu kapsamda sokaklara çkan gençler, engelli rampalarn önü ve sar çizgiler üzerine park edilen araçlarn camlarna Lütfen araçlarnz engelli rampalarnn önünde park etmeyiniz notunu brakarak davranlarn tekrarlanmasnn önüne geçmek istedi. Gençlerin bu çalmas, çevredeki vatandalar tarafndan mutlulukla karland.

Engellilere engel deil, destek olmaya çalyoruz

çocuklar Üümesin topluluu üyelerinden Helin Kartal, engelli vatandalar için böyle bir proje balattklarn söyledi. Kartal, Ülkemizde, bölgemizde ve ehrimizde önemli sorunlardan biri engelli kardelerimiz için yaplan engelli rampalarnn önünün igal edilmesi. Engellilerimizi düünmüyoruz, onlara engel oluyoruz. Arkadalarmz araçlarn düünemeden, fark edemeden engelli rampalar önünde park ediyor. Biz birçok farkl sosyal sorumluluk projesinde yer alyoruz. Örenci kardelerimiz için bot ve baka ihtiyaçlar temin edip onlara destek olmaya çalyoruz. Bu konuda herkesin duyarlln bekliyoruz. Bizlerin engellilere engel deil, destek olmas gerekiyor. Bunu tüm Diyarbakrda yapacaz dedi.

Kartal, daha sonra üzerinde Lütfen araçlarnz engelli rampalarnn önünde park etmeyiniz notunun yazld katlar farkl cadde ve sokaklarda engelli rampalar önünde park edilen araçlarn camlarna brakarak farkndalk oluturdu.

Ana Sayfaya Git